Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:38 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce condiţii a impus Primăria societăţii care a câştigat contractul privind realizarea primului tronson al şoselei de coastă

ro

10 Sep, 2015 00:00 1681 Marime text
Societatea Tecte SRL, din Cluj-Napoca, a câştigat contractul „Amenajarea integrată a zonei de acces în portul turistic Tomis şi plaja Modern“ (Riviera - şoseaua de coastă), în valoare de 32.338.591,85 de lei, atribuit de Primăria Constanţa. Anunţul a fost făcut ieri, de primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, după şedinţa de îndată a Consiliului Local Municipal Constanţa.
 
„Lucrarea a fost adjudecată de compania Tecte, din Cluj-Napoca. În momentul de faţă, suntem în discuţii cu ei, deoarece noi putem utiliza fondurile structurale (bani europeni) până pe 31.12.2015. Dacă ai început un proiect şi nu l-ai terminat, trebuie să dai banii înapoi. Ministerul Dezvoltării şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional au obţinut o derogare din partea Comisiei Europene ca, pentru proiectele aflate în implementare şi care au şanse reale de a fi finalizate până în luna iunie 2016, să împărţim costurile după cum urmează: ce putem să cheltuim până la 31 decembrie din costuri structurale, ce depăşeşte data de 31 decembrie 2015 - din bugetul local. În felul acesta, nu mai dăm înapoi banii pe care i-am utilizat. I-am rugat pe parteneri să facă o analiză şi să ne spună dacă pot cheltui până la finele acestui an peste jumătate din valoarea proiectului şi dacă acesta va fi gata până în luna iunie 2016. În situaţia în care dânşii includ aceste clauze în contract, acesta va fi semnat. Dacă nu, atunci nu va fi semnat şi vom merge cu proiectul şoselei de coastă în următorul exerciţiu“, a explicat Decebal Fădăgău.

Registrul Comerţului, despre câştigătorul contractului

Tecte SRL a luat fiinţă în anul 2013 şi are sediul social în municipiul Cluj-Napoca, strada Ion C. Brătianu, potrivit Registrului Comerţului, consultat pe 9 septembrie 2015. Cu un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, Tecte SRL se ocupă de „lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor“. Asociaţii societăţii sunt: Edilcostruzioni Group SRL, cu sediul social în Italia, Montorio Al Vomano (TE), cu 6 părţi sociale (33% din capitalul social), reprezentată de Polisini Maurizio, Tecno Appalti SRL, cu sediul social în Italia, Montorio Al Vomano (TE), cu 8 părţi sociale (34% din capitalul social), reprezentată de Cantagalli Antonio, D'Adiutorio Appalti E Costruzioni SRL, cu sediul în Italia, Montorio Al Vomano (TE), cu 6 părţi sociale (33% din capitalul social), reprezentată de D'Adiutorio Carlo. Administratorul societăţii este Marcacci Tiberio, născut pe 7.04.1973, în Italia. În anul 2013, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri zero.
 
Tecte SRL are un terţ susţinător - societatea D’Adiutorio Appalti E Costruzioni SRL Italia -, dar şi subcontractanţi - SC Avitech Co. SRL şi SC ISP Verificări SRL.
 
Avitech Co. SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în oraşul Voluntari, bulevardul Pipera. Firma are un capital social subscris de 286.300 de lei, integral vărsat, compus din 1.250 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 229,04 lei. Asociaţi persoane juridice sunt Avitech (Overseas) Co. Ltd, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 750 de părţi sociale (60% din capitalul social), Eaglelink Corporation Limited, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 187 de părţi sociale (14,96% din capitalul social), Zonix Investments Limited, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 313 părţi sociale (25,04% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii“, este Anton Gabriel Roescu, născut pe 27.04.1973, în Tecuci, Galaţi. Cifra de afaceri înregistrată la sfârşitul anului 2013 de SC Avitech Co. SRL a fost de 117.831.940 de lei, cu un profit de 723.136 de lei şi 197 de salariați.
 
Cu sediul social în Bucureşti, strada Lăptari Tei, SC I.S.P. Verificări SRL a fost înfiinţată în anul 2003. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane fizice ai societăţii sunt: Ştefan Pegeanu, născut pe 29.04.1963, în Bucureşti, cu 19 părţi sociale (95% din capitalul social), şi Georgeta Pegeanu, născută pe 7.01.1943, în comuna Cârja, Vaslui, cu o parte socială (5% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „lucrări de instalaţii electrice“, este Ştefan Pegeanu. În anul 2013, firma, care a avut un singur salariat, a înregistrat o cifră de afaceri de 350.348 de lei şi un profit net de 13.808 lei.

Cum va arăta primul tronson al şoselei de coastă

Primul tronson al şoselei de coastă, ce va face legătura între Portul Tomis şi plaja Modern, va avea o lungime de 2,7 kilometri. Întreaga şosea de coastă va avea 11 kilometri şi va face legătura cu staţiunea Mamaia. Şoseaua de coastă, care ar urma să fie construită la nivelul plajei, va avea două benzi, dar va exista şi o zonă pietonală şi una destinată bicicliştilor. Lucrările vor consta în amenajarea accesului cu cele două bretele de sensuri diferite şi a unei parcări, reamenajarea urbanistică a zonei Bellevue (cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân, partea superioară a taluzului şi blocul turn), reabilitarea şi modernizarea accesului şi a sensului giratoriu - legătura cu acces la strada Mihai Eminescu. De asemenea, va fi amenajată o parcare pe strada Mihai Eminescu, în zona Bellevue va fi montat un ascensor pe plan înclinat, vor fi reabilitate scările şi va fi montată o pasarelă. Valoarea estimată a contractului este de 32.338.591,85 de lei fără TVA, din care: amenajare teren - 273.900 de lei fără TVA, amenajare pentru protecţia mediului - 81.500 de lei fără TVA, cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului - 117.020 de lei fără TVA, cheltuieli pentru investiţia de bază - 30.531.528 de lei fără TVA, organizare de şantier - 763.291 de lei fără TVA, cheltuieli diverse şi neprevăzute - 571.352,85 de lei fără TVA.
 
Reamintim că, pentru contractul „Amenajarea integrată a zonei de acces în portul turistic Tomis şi plaja Modern“ (Riviera - şoseaua de coastă), în valoare de 32.338.591,85 de lei fără TVA, au depus oferte următoarele societăţi:

- SC Tecte SRL, din Cluj-Napoca, cu terţ susţinător - SC D’Adiutorio Appalti E Costruzioni SRL, din Italia, şi subcontractanţi - SC Avitech Co. SRL, din Voluntari, bulevardul Pipera, şi SC ISP Verificări SRL, din Bucureşti.
 
- Asocierea Soitek SRL - Calzoni SPA - SC EN Electric Proiect Office SRL. Lider de Asociere Soitek SRL, din Italia. Asociaţi: Calzoni SPA, din Italia, Perugia, SC EN Electric Proiect Office SRL, din Bucureşti, şoseaua Colentina. Subcontractanţi: Schindler Romania SRL, din Bucureşti, strada Preciziei, SC Simpex Logistic SRL, din Călăraşi, strada Progresului.
 
- Infrastructure SRL, lider de asociere CLIF SA, din Constanţa. Asociaţi: SC Tancrad SRL, din Galaţi, strada Brăilei, SC Gea Infrastructure SRL, din Bucureşti, bulevardul Unirii. Subcontractanţi: SC Star Elevators SRL, din Bucureşti, şoseaua Mihai Bravu.
 
- SC SA. CO. Costruzioni SRL (lider de asociere), din Dobroeşti, judeţul Ilfov. Asociaţi: SC Mira Costruzioni SRL, din Italia, SC Gangi Impianti SRL, din Italia, şi SC Moma Elevators SRL, din Italia. Subcontractanţi: SC Acve Plus SRL, din Bucureşti, strada Adrian Fulga, SC Dream Dust SRL, din Bucureşti, strada Moşilor, SC Electromec-RO SRL, din Braşov, strada Nicoale Iorga.
 
- SC Magenta Construcţii & Infrastructură SRL, din Bucureşti. Subcontractanţi: ABS Transportbahnen GmbH, din Austria, SC Mir Elis Construct SRL, din Constanţa, strada Căpitan Papadopol, SC Lucris Servcom SRL, din judeţul Constanţa, oraş Ovidiu, strada Poiana, SC Porro Struktor SRL, din Bucureşti, strada Parfumului. Terţ susţinător: Grupo Empresarial Magenta SA, din Spania.

Citeşte şi

Vom avea şosea de coastă!
Primăria Constanţa a selectat o firmă din Cluj cu care ar putea semna contractul de peste 32 de milioane de lei

 
Fotoreportaj
Cum va arăta primul tronson al şoselei de coastă

 
Şoseaua de coastă prinde contur?
Patru ofertanţi se „bat“ pentru proiectul de suflet al lui Mazăre (document)

 
Se anunţă o „luptă grea“: Cine sunt cei patru ofertanţi care vor să construiască şoseaua de coastă (document)

Şoseaua de Coastă duce până la Curtea de Apel: Italienii de la SA.CO. Costruzioni SRL au acţionat în instanţă Municipalitatea

A treia licitaţie pentru şoseaua de coastă: Când va deveni realitate proiectul de suflet al lui Mazăre?
(documente+galerie foto)

 
Vom avea sau nu şosea de coastă?
Licitaţie, mâine, la Primăria Constanţa, pentru proiectul ambiţios al primarului Mazăre (document)

 
A treia oară-i cu noroc?: Cinci ofertanţi, la procedura organizată de Primăria Constanţa pentru proiectul şoselei de coastă (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii