Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a hotărât CNSC după contestația Navtron SRL privind licitația organizată de Direcția Hidrografică Constanța

ro

11 Sep, 2019 00:00 2058 Marime text

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis respingerea contestației formulate de către Navtron SRL împotriva rezultatului licitației organizate de Direcția Hidrografică Constanța - Unitatea Militară 02133, cu privire la atribuirea contractului pentru furnizarea unei șalupe de cercetare hidrografică și oceanografică. Decizia a fost luată în data de 5 septembrie de către CNSC.
 
În conformitate cu prevederile art. 14 alin. (2) și ale art. 27 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul adoptă decizia cu nr. 1505/C2/1680 din data de 05.09.2019.
 
Prin contestația înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 32871/23.08.2019, depusă de Navtron SRL, în calitate de lider al asocierii Navtron SRL- Boat & Yacht Service SRL, cu sediul social în Constanța, reprezentată legal prin Eden Kessler – administrator și reprezentată convențional prin avocat Dragoș Sarivan, împotriva raportului procedurii de atribuire nr. L-2544/12.08.2019, a deciziei de respingere a ofertei asocierii sale și a deciziei de desemnare a ofertei SC Opal Construct SRL drept câștigătoare, emise de Unitatea Militară 02133, cu sediul în Constanța, str. Fulgerului, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin licitație deschisă, organizată în vederea încheierii contractului de achiziție publică având ca obiect “Contract multianual de furnizare produse - Șalupă de cercetare hidrografică și oceanografică”, cod CPV 34513550 – 6 – Nave hidrografice (Rev.2), s-a solicitat:
„- anularea raportului procedurii
- anularea deciziei autorității contractante de desemnare drept inacceptabile a ofertelor tehnice și financiare depuse de asocierea Navtron SRL- Boat & Yacht Service SRL
- anularea deciziei de desemnare drept conforme și acceptabile a ofertelor tehnice și financiare depuse de SC Opal Construct SRL;
- anularea deciziei autorității contractante de desemnare drept câștigătoare a ofertei depuse de SC Opal Construct SRL
- anularea tuturor actelor subsecvente deciziei de desemnare drept conforme și acceptabile a ofertelor tehnice și financiare depuse de SC Opal Construct SRL
- obligarea autorității contractante la reanalizarea tuturor ofertelor și la continuarea procedurii și la emiterea unui nou rezultat al acesteia”.
 
Consiliul Național De Soluționare A Contestațiilor, asupra cauzei de față, constată următoarele: „Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, consiliul decide: admite excepția tardivității, în ceea ce privește solicitările formulate de Navtron SRL vizând decizia de respingere a ofertei asocierii Navtron SRL- Boat & Yacht Service SRL, invocată de autoritatea contractantă, și excepția lipsei de interes, în ceea ce privește solicitările referitoare la raportul procedurii și decizia de desemnare admisibilă și câștigătoare a ofertei SC Opal Construct SRL, invocată, din oficiu.
 
Respinge contestația formulată de Navtron SRL, în contradictoriu cu Unitatea Militară 02133, în calitate de autoritate contractantă, după cum urmează:
- ca tardive, solicitările vizând decizia de respingere a ofertei asocierii Navtron SRL- Boat & Yacht Service SRL;
- ca lipsite de interes, solicitările referitoare la raportul procedurii și decizia de desemnare admisibilă și câștigătoare a ofertei SC Opal Construct SRL.
Obligatorie. Împotriva prezentei se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii