Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cati Prodan, Carmen Puşcaşi şi Bârnescu, la judecată cu Mazăre

ro

07 Apr, 2011 01:46 4083 Marime text
cap_8.jpgPe rolul Curţii de Apel Constanţa au fost înregistrate recent mai multe procese prin care angajaţi sau colaboratori ai Primăriei Constanţa dau în judecată instituţia pentru recuperarea unor sume băneşti

Este vorba mai exact despre recursul împotriva unor soluţii date de către magistraţii Tribunalului Constanţa.

Proces_primarie_Barnescu_Stelian_03.jpgPrintre recurenţi se numără chiar şi consilierul local municipal Ecaterina Prodan, în contradictoriu, în dosarul nr. 735/118/2010, cu Primăria municipiului Constanţa, primarul aceluiaşi municipiu, Consiliul Local Constanţa şi municipiul Constanţa prin primar. Cum Cati Prodan nu figurează ca angajat în organigrama Primăriei, fiind de altfel ales local al municipiului Constanţa, am contactat-o telefonic pentru a afla exact care este litigiul de muncă dintre ea şi părţile pe care le-a chemat în judecată. Ecaterina Prodan nu a fost însă prea volubilă, declarându-ne din start că nu ştie să ne zică prea multe detalii şi că, în plus, se află la volan şi nu prea poate vorbi. S-a rezumat doar la a declara că nu este vorba despre recuperarea unor sporuri, ca în cazul angajaţilor primăriei, ci despre contestarea în instanţă a tăierii unui procent din nişte sume ce i-au revenit în calitate de participant într-o comisie de la nivelul autorităţii locale. „Totul a fost legal. Am participat într-o comisie, un fel de comisie de vânzări. Nici nu ştiu cât am de recuperat, ştiu doar că suma nu este foarte mare, pentru că nici nu simţeam aceşti bani când îmi intrau", ne-a declarat, zgârcită în detalii, Ecaterina Prodan.

Şi administratorii cluburilor de pensionari se judecă

Alte recursuri depuse la Curtea de Apel Constanţa pe aceeaşi dată ca şi dosarul consilierului local îi au ca protagonişti pe Rodica Ghişerel, Mădălina Laciu, Valentina Cotan, Maria Vlas, Carmen Puşcaşi şi pe Stelian Bârnescu. Toate dosarele au aceeaşi materie juridică ca şi cel al Ecaterinei Prodan: litigii de muncă. De precizat că Rodica Ghişerel şi Valentina Cotan sunt administratori ai cluburilor de pensionari, Mădălina Laciu fiind şeful Serviciului Administrare Cluburi Pensionari din cadrul Direcţiei Asistenţă pentru Persoanele Vârstnice, Nevoiaşe şi alte categorii. Maria Vlas este arhivar, iar Carmen Puşcaşi este inspector de specialitate în cadrul Centrului de Informare Cetăţeni şi soţia lui Marius Puşcaşi, ambii colegi de inculpare în dosarul retrocedărilor cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi cu şeful Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Cât despre Stelian Bârnescu, acesta este expert pe probleme de rromi în cadrul Primăriei Constanţa. Acesta din urmă ne-a declarat că a acţionat municipalitatea în instanţă, prin sindicatul angajaţilor din primărie, pentru recuperarea sporurilor ce i-au fost tăiate ca urmare a deciziei Curţii de Conturi. „Eu, personal, n-am dat în judecată. Doar prin sindicat, pentru recuperarea sporurilor. Nici nu ştiu cât am de recuperat, ştiu că nouă ne-au fost oprite în 2009", ne-a declarat Stelian Bârnescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii