Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalin Dancu va sustine proiectele judetului

ro

15 Nov, 2007 00:00 2250 Marime text
1195069159.jpg

Secretarul general al PNG CD spera ca electoratul constantean sa participe la vot si sa-i sustina candidatura pentru Parlamentul European

Catalin Radu Dancu este constantean si absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. El ocupa pozitia II pe lista partidului pentru euroalegeri. Este un redutabil avocat, a derulat o activitate intensa pentru respectarea si promovarea drepturilor omului si a mentinut permanent legatura cu diaspora. Catalin Dancu nu suporta ipocrizia, parvenitii si oamenii falsi si este convins ca marile realizari nu se pot obtine de unul singur.

Va bazati pe votul diasporei in obtinerea mandatului de europarlamentar?


Da. Ma bazez pe votul diasporei, am discutat cu multi romani din Italia si Spania. Cred in puterea exemplului personal si in Programul politic al PNG-CD, iar romanii din Europa si nu numai, sper sa sustina candidatii nostri pentru europarlamentare.

Cum ati contribuit, pana acum, la propagarea unei imagini pozitive a Romaniei in exterior?


Am realizat foarte multe actiuni pentru promovarea unei imagini pozitive a Romaniei in lume. Astfel, in mai 2007, o delegatie a PNG CD condusa de mine a efectuat o vizita in SUA, unde ne-am intalnit cu comunitati romanesti din diaspora americana. Am sustinut financiar importante evenimente culturale ale comunitatilor romanesti din SUA, am fost co-organizator si sponsor a trei prestigioase editii a Festivalului Romanilor din Wall Street New York.. Am participat la numeroase intalniri a delegatiei PNG-CD in Congresul SUA, unde am discutat cu diversi senatori americani, ocazie cu care ne-am prezentat oferta politica si am militat pentru schimbarea regimului de vize dintre SUA si Romania si am pledat pentru intensificarea colaborarii dintre PNG CD si Partidul Republican. De asemenea, am participat la numeroase actiuni ale romanilor de acolo, presedintele Becali si eu sponsorizand biserici romanesti din SUA pentru diferite lucrari. Am ajutat la aparitia si editarea in limba romana a trei lucrari de referinta pentru istoria poporului evreu din Romania. Personal am sustinut o importanta donatie de carte romaneasca la Centrul European ebraic de la Bruxelles inca de la inaugurare, donatie care imi poarta numele. Sunt multe alte lucruri pe care le-am facut pentru imaginea Romaniei in lume, pe plan muzical, cultural si sportiv de care sunt multumit ca le-am realizat.

Cum va veti "rasplati" alegatorii in cazul obtinerii mandatului de europarlamentar?


Nu exista rasplata pentru alegatorii care vor sustine candidatura mea in Parlamentul European. Ceea ce eu trebuie sa fac pentru acestia este de a munci, responsabil pentru interesele si drepturilor lor acolo, la Bruxelles, sa ii ajut sa inteleaga si sa treaca obligatiile ce le revin ca cetateni europeni si sa aiba, impreuna cu mine, satisfactia rezultatelor... care nu se vor vedea imediat dar, cu siguranta, la sfarsitul mandatului meu.

Ca europarlamentar, ce veti face pentru judetul Constanta?


Constantenii trebuie sa stie ca, in calitate de europarlamentar, am posibilitatea sa sustin proiecte financiare europene, pentru domeniul turismului, serviciilor, agriculturii, dar si pentru programe educationale destinate studentilor - burse, specializari , masterate. Voi cauta sa stabilesc o legatura directa cu ei. Acestia sa vina si sa isi sustina proiectele economice direct la Bruxelles la cabinetului deputatului europarlamentar Catalin Dancu, fara birocratie excesiva, sau alte atentii, fara "comisioane de consultanta". Atunci cand vor avea nevoie de sprijin legislativ sau vor fi probleme care reclama prezenta mea acasa, voi veni imediat ce voi fi chemat si agenda parlamentara imi va permite. Personal sunt interesat ca dezvoltarea economica a judetului Constanta sa continue si voi urmari ca proiectele eligibile pentru aceasta zona sa fie implementate, astfel incat banii oferiti de UE sa nu fie cheltuiti inutil sau in mod defectuos, cu costuri suplimentare. Ii rog pe constanteni sa sustina candidatura mea deoarece nu exista in niciun partid un alt candidat pe o pozitie eligibila si ii asigur ca vor fi mandri de reprezentantul lor si activitatea acestuia la Buxelles.

Cum veti folosi experienta profesionala si contactele dobandite in timp in favoarea constantenilor?


Asa cum am afirmat, am castigat ca avocat o experienta nationala si internationala in domeniile comercial, financiar si bancar. Am lucrat si lucrez atat in tara, cat si in strainatate cu mari companii si stiu cum trebuie negociat printr-o politica de lobby parlamentar, intelept coordonata, sa obtin ceea ce propun pentru obiectivele stabilite. Am o mare experienta de viata, o comunicare excelenta cu oamenii si sunt convins ca relatiile personale castigate in timp, in randul multor politicieni europeni, americani, israelieni, ma vor ajuta in consolidarea pozitiei mele in Parlamentul European. Pe cale de consecinta, voi avea spijin in sustinerea initiativelor mele legislative pentru Romania si pentru constanteni. Ii rog pe constanteni sa aiba incredere deplina in candidatul Catalin Dancu si-i asigur ca nu vor fi dezamagiti.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii