Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare. Primarul trebuie să se predea la poliție

ro

24 Nov, 2023 10:45 1046 Marime text

Sursa foto: Facebook



 
  • Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată. Decizia este definitivă, astfel că primarul va ajunge la închisoare, în următoarele 24 de ore, potrivit știripesurse.ro.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat tocmai de judecătoarea pe care soacra sa a încercat să o mituiască pentru a obține o sentință mai blândă.


Decizia a fost luată în urma unui apel declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinței penale nr. 41/2022, pronunțată de către Tribunalul Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016.

Soluția instanței

„Solutia pe scurt: 1. În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului CC şi rejudecând cauza în aceste limite:

Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani.
 
Pedeapsa complementară se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei principale a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. 

Citește și
Socrii primarului din Baia Mare află luni dacă vor fi eliberați! Fărcaş Hîngan Georgiana Rodica rămâne judecător al dosarului lui Cătălin Cherecheș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii