Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât costă mentenanţa sistemului SCOMAR. Detalii despre licitaţia organizată de Poliţia de Frontieră (document)

ro

17 Oct, 2019 00:00 2218 Marime text
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră organizează o licitaţie pentru atribuirea unui contract aferent achiziţiei de servicii de mentenanţă pentru sisteme optoelectornice de supraveghere maritimă. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 20 noiembrie 2019, iar valoarea estimată a achiziţiei se ridică la suma de 19.728.840 de lei. 
 
Pentru misiunile de supraveghere a frontierei, unităţile teritoriale ale PFR utilizează sisteme şi echipamente specifice, printre care şi sistemul de supraveghere, control şi observare a traficului la Marea Neagră (SCOMAR). Prin furnizarea de informaţii în timp real despre situaţia maritimă, SCOMAR este instrumentul de bază pentru îndeplinirea la frontiera maritimă a obiectivelor generale privind eficientizarea supravegherii frontierei, prevenirea migraţiei ilegale şi a contrabandei şi alinierea la standardele UE privind securitatea frontierelor şi cooperarea.
 
SCOMAR a fost realizat prin proiecte PHARE 2003, PHARE 2004 si PHARE 2005 în trei faze: faza I - infrastructură staţii de senzori şi comunicaţii, faza II - studiu de fezabilitate pentru sistemul integrat, faza III - senzori şi centrul de comandă şi control. Până în octombrie 2017, mentenanţa sistemului s-a asigurat prin contractarea serviciilor integrate de mentenanţă post garanţie cu finanţare asigurată din fonduri europene - Fondul pentru Frontierele Externe şi Fondul pentru Securitate Interna. Pentru restabilirea funcţionalităţilor sistemelor optoelectronice de supraveghere se vor achiziţiona servicii de mentenanţă corectivă cu mentenanţă preventivă asociată. 
 
Finanţarea este asigurată parţial din fonduri europene - Fondul pentru Securitate Internă.
Conform caietului de sarcini, fac obiectul contractării 13 tipuri de servicii de mentenanţă corectivă, numite reparaţii, pentru sistemele optoelectronice de tip GMOSP/L şi echipamentele de codare şi decodare digitală a imaginilor video.
 
Citeşte şi:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii