Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR va fi modernizat. Costuri și condiții (document)

ro

29 Apr, 2020 00:00 2793 Marime text

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră organizează o licitație pentru mentenanța evolutivă a sistemului SCOMAR.

Valoarea achiziției este de 11.538.000 de euro, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iunie 2020. Proiectul își propune modernizarea tuturor componentelor  Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR, Centrului de Comandă și Control CCC, stațiilor de senzori locale SSL și a soluțiilor tehnice existente, prin implementarea unor tehnologii de ultimă generație în cadrul tuturor subsistemelor acestuia, respectiv radiolocație, supraveghere, soluție informatică integrată, comunicații, securitate perimetrală și infrastructură.
Proiectul își propune achiziția:
- a minim 4 - maxim 7 radare
- a minim 7 - maxim 12 senzori optoelectronici
- a unei aplicații informatice integrate (SW, HW, videowall, etc.)
- a 12 link-uri radioreleu
- a 10 sisteme de securitate perimetrală (CCC, SSL)
- lucrărilor de reabilitare a Centrului de Comandă și Control și consolidarea turnurilor de supraveghere și comunicații.
SCOMAR a fost realizat prin proiecte PHARE 2003, PHARE 2004 si PHARE 2005 în trei faze: faza I - infrastructură staţii de senzori şi comunicaţii, faza II - studiu de fezabilitate pentru sistemul integrat, faza III - senzori şi centrul de comandă şi control. Până în octombrie 2017, mentenanţa sistemului s-a asigurat prin contractarea serviciilor integrate de mentenanţă post garanţie cu finanţare asigurată din fonduri europene - Fondul pentru Frontierele Externe şi Fondul pentru Securitate Interna. Pentru restabilirea funcţionalităţilor sistemelor optoelectronice de supraveghere se vor achiziţiona servicii de mentenanţă corectivă cu mentenanţă preventivă asociată.   
Finanţarea este asigurată parţial din fonduri europene - Fondul pentru Securitate Internă. Conform caietului de sarcini, fac obiectul contractării 13 tipuri de servicii de mentenanţă corectivă, numite reparaţii, pentru sistemele optoelectronice de tip GMOSP/L şi echipamentele de codare şi decodare digitală a imaginilor video.   

Citeşte şi:   

Câţi bani investeşte Poliţia de Frontieră pentru modernizarea sistemului SCOMAR   

 SCOMAR. Ce este şi de ce nu a văzut drogurile care au invadat litoralul Mării Negre, deşi ar fi trebuit   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii