Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cancerul de prostată, printre cauzele mortalității la bărbați. Heka Hospital recomandă programarea la un medic urolog

ro

28 Apr, 2023 00:00 1496 Marime text
  • Prostata este glanda sistemului reproducător masculin, care are multiple roluri în organism
 
Un diagnostic precoce al cancerului de prostată înseamnă creşterea speranţei de viaţă şi a calităţii acesteia. De aceea, orice bărbat cu vârsta de peste 50 de ani sau chiar de 45 de ani ar trebui să facă anual testele specifice.
 
La Heka Hospital, pacienţii au la dispoziţie multiple posibilităţi de investigare pe care le pot alege împreună cu medicul specialist, indiferent de stadiul în care este diagnosticată boala. Discută cu medicul urolog despre riscurile și beneficiile testelor de screening!
 

Ce este cancerul de prostată?

 
Prostata este glanda sistemului reproducător masculin, care are multiple roluri în organism, cum ar fi: secreția de fluid care intră în compoziția lichidului seminal, rol în micțiune sau în funcția erectilă. Prostata poate fi afectată de trei tipuri de afecțiuni, printre care amintim hiperplazia („adenomul de prostată”), prostatita (afecțiunea inflamatorie acută sau cronică) și cancerul de prostată.
 
Cancerul de prostate este una dintre cele mai importante cauze de mortalitate la bărbați. Se dezvoltă lent și de obicei asimptomatic, la nivelul zonei periferice a prostate, iar la fel ca în cazul oricărui alt cancer, apar mutații ale celulelor prostatice urmate de proliferări haotice ce conduc către dezvoltarea tumorilor prostatice. Factorii de risc includ: vârsta avansată, istoricul familial de cancer, obezitatea, fumatul, expunerea la agenți toxici, episoadele recurente de prostatită.
 
Odată cu avansarea în vârstă, mai ales după trecerea pragului de 50 de ani, este recomandată vizita la medicul urolog în vederea începerii screeningului pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată.
 
Simptomele cele mai frecvente sunt:
  • Poliakiuria – urinări frecvente, în cantități mici, deseori asociate cu nicturie (senzație de urinare pe parcursul nopții);
  • Dificultăți la urinare (disurie) sau ejaculare;
  • Disfuncții erectile;
  • Hematurie (prezența de sânge în urină) sau hemospermie (prezenta de sânge în spermă);
  • Scăderea presiunii jetului urinar.
 
 
Cei care doresc să își facă o programare pentru una din specializările enunțate mai sus, o pot face pe portalul https://www.hekahospital.com/contact/, unde se poate completa un formular online dese
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii