Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătorie la Hong Kong şi la Beijing Dorel Constantin Onaca, la discuţii cu Fondul care va investi 3,5 miliarde de euro în România (Galerie foto)

ro

20 Dec, 2011 00:00 2941 Marime text
Onaca.jpgValoarea proiectelor la Marea Neagră ce urmează a fi executate înTurcia, Bulgaria, România şi Ucrainaînsumează 10 miliarde de euro

Dorel Constantin Onaca, consulul general al Republicii Bangladesh în România, a fost invitat într-o vizită privată la Beijing şi la Hong Kong de către China New Culture Industry Investment Fund.

PDL-istul a reprezentat mai multe firme din România, Turcia, Bulgaria şi Ucraina. „Cu ocazia unui forum care a avut loc în urmă cu câteva luni în Ankara, Fondul a văzut proiectele propuse de firmele din cele patru ţări şi s-a arătat foarte interesat de ele. Ba chiar au venit în România, unde au propus Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime să realizeze un studiu de fezabilitate pentru anumite investiţii. Iar CN APMC şi-a dat acordul de principiu pentru diferitele proiecte de infrastructură", spune Onaca. Politicianul a subliniat faptul că proiectele pentru Portul Constanţa sunt legate de faptul că pe partea de nord adâncimea este foarte mică şi se intenţionează o investiţie de dane la adâncime pe partea de sus. Astfel, drumul spre centrul Europei s-ar scurta cu 2.000 km faţă de cel folosit în prezent prin Canalul de Suez, Marea Mediterană, Gibraltar şi Portul Rotterdam. „China New Culture Industry Investment Fund are puncte de dezvoltare în Africa, Malaezia, Indonezia şi şi-a arătat interesul de a coopera cu Turcia, Bulgaria, Ucraina şi România pentru a facilita accesul produselor asiatice în Europa. În perioada următoare, vor prezenta autorităţilor studiile de fezabilitate care vor fi dezbătute în funcţie de nevoile fiecărui stat. Eu am fost invitat în calitatea mea de fost preşedinte al adunării parlamentare de cooperare economică la Marea Neagră", a explicat Onaca. Acesta a efectuat deplasarea în perioada 10 - 19 decembrie a.c., zile în care au avut loc întâlniri cu Chit Chung Cheung, preşedinte al Right Sourse Industrial şi preşedinte al China New Culture Industry Investment Fund, Kong Hoon Ong, vicepreşedinte al China New Culture Industry Investment Fund, Chen Tiger, director executiv al Fondului şi Chung Chen Cheung, vicepreşedintele Parlamentului chinez.

Valoarea proiectelor la Marea Neagră ce urmează a fi executate înTurcia, Bulgaria, România şi Ucrainaînsumează 10 miliarde de euro, dintre care 3 miliarde şi jumătate de euro numai pentru ţara noastră.

În cele zece zile petrecute în ţări străine, Dorel Constantin Onaca nu a avut timp să se plimbe, însă a experimentat exotica bucătărie asiatică. Spune că meniul i-a picat la ţanc, fiind în post. „Am mâncat multe legume, preparate în toate modurile, cu sosuri foarte bune, mult peşte, a fost şi dezlegare la peşte, fructe de mare şi nu am mâncat deloc pâine timp de zece zile. Am băut mult ceai, a fost foarte frumos. Am descoperit că soia poate fi folosită ca aperitiv, fel de bază şi desert şi nu am simţit deloc lipsa cărnii", a mai explicat consulul general al Republicii Bangladesh în România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MMG 19 Dec, 2011 23:52 FELICITARI!