Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetarea participativă, demarată la Consiliul Județean Tulcea

ro

19 Feb, 2024 16:58 565 Marime text


Sursa foto: Facebook/ CJ Tulcea 
  • Consiliul Județean Tulcea implementează în 2024 mecanismul de bugetare participativă, care va permite cetățenilor cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea să propună și să voteze proiecte de interes județean.
 
Proiectele declarate câștigătoare vor fi implementate și finanțate integral de Consiliul Județean Tulcea.
 
Bugetarea participativă este un proces derulat de Consiliul Județean Tulcea, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii județene tulcene se manifestă şi se transformă în realitate.
 

„Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local. Bugetarea participativă este un proces care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din județul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local”, transmite consiliul într-un anunț pe pagina sa de Facebook.

 
Sesiunea de depunere a proiectelor începe pe data de 19 februarie 2024 și se încheie pe data de 18 martie 2024.
 
Pentru această ediție a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei și va urmări unul din următoarele domenii:

-Infrastructură, dezvoltare urbană și mediu
-Turism, cultură și sport.
 
Potrivit sursei, pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul sau reședința pe raza județului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activități acoperite de aria de competență a Consiliului Județean Tulcea și să se desfășoare în anul calendaristic 2024.
 
Toți cetățenii județului Tulcea sunt invitați să se înscrie pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).
 
În momentul deschiderii perioadei de depunere, utilizatorii vor completa toate câmpurile secțiunii „Proiecte“, acolo unde vor încărca și documentele aferente.
 
În momentul deschiderii perioadei de votare, toți utilizatorii vor vota, pe platforma special dedicată, proiectul pe care îl susțin pentru județul Tulcea.
 
Citește și
Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de asistență tehnică pentru proiectul de reabilitare a Bibiliotecii I.N. Roman
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii