Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brașov Persoană prinsă în flagrant după ce a oferit o sumă de bani cu titlul de mită la ghișeu

ro

19 Sep, 2023 14:38 1034 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la ghișeul respectiv având asupra sa dosarul de candidat și solicitând să fie programată, în aceeași zi, pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere - categoria B.
 
În cursul zilei de astăzi, 19 septembrie 2023, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - SJA Brașov au fost sesizați de conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov cu privire la faptul că, la unul dintre ghișeele instituției, s-a prezentat o femeie, în vârstă de 32 de ani, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a promova proba teoretică necesară pentru obținerea permisului de conducere, transmite un comunicat din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la ghișeul respectiv având asupra sa dosarul de candidat și solicitând să fie programată, în aceeași zi, pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere - categoria B.
 
Între filele dosarului, angajatul SPCRPCIV Brașov a identificat suma de 400 de lei cu privire la care candidata a precizat că a introdus-o pentru a determina în acest mod personalul instituției să o ajute să promoveze proba respectivă.
 
Lucrătorii DGA - SJA Brașov au procedat la constatarea infracțiunii flagrante de dare de mită, persoana în cauză fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor.
 

„Menționăm faptul că, numai în ultima lună, angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sesizat la Direcția Generală Anticorupție 12 situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Fost șef al DGA Constanța, în așteptarea deciziei de la Tribunal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii