Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:27 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol în Rezervația Delta Dunării. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră în plase

ro

23 Aug, 2021 10:05 871 Marime text
  • Un sturion prins în plase a fost eliberat de poliţiştii de frontieră tulceni. 
 
Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervația Delta Dunării, peste 400 metri de plase de pescuit si au eliberat în mediul natural acvatic patru exemplare de sturion. 
 
Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, în data 22.08.2021, a fost organizată o acțiune în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona Golfului Musura – Baia de Sud, mai multe plase de pescuit din fir textil și nailon. 

Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate, uneltele au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite şase exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse în plase. 

„În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 460 metri, iar din cele şase exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 18 kg, două erau în stare de putrefacție, iar patru erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic.
Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit cu unelte neautorizate ” și “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, fapte prevăzute de art. 64, din O.U.G. nr. 23/2008, actualizată, plasele fiind ridicate in vederea continuării cercetărilor“ - au precizat reprezentanţilor Gărzii de Coastă. 


Sursa foto: Garda ed Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii