Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR organizează expoziția Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I - 100 de ani de istorie militară

ro

07 Dec, 2023 16:07 922 Marime text
Foto: Facebook/.Muzeul Militar NationalCu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I, instituție unică în peisajul cultural național, Muzeul BNR organizează, în perioada 7 decembrie 2023 – 31 mai 2024, expoziția temporară intitulată Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I  - 100 de ani de istorie militară.

Potrivit reprezentanților BNR, gândită ca o incursiune în istoria românilor în perioadele modernă și contemporană, în cadrul expoziției sunt surprinse cele mai importante momente ale devenirii și consacrării noastre ca națiune europeană. Astfel, prin intermediul uniformelor, decorațiilor, documentelor și obiectelor aduse în fața publicului, vizitatorii vor avea ocazia de a afla detalii despre Tudor Vladimirescu și revoluția de la 1821, revoluția de la 1848 și câțiva dintre conducătorii acesteia (Mihail Kogălniceanu, Avram Iancu, Christian Tell, Gheorghe Magheru), Unirea Principatelor și Alexandru Ioan Cuza, Războiul de Independență din anul 1877.

„Mareșalii Alexandru Averescu și Constantin Prezan ilustrează perioada Primului Război Mondial, alături de vitrina consacrată Eroului Necunoscut, de la a cărui glorificare s-au împlinit 100 de ani în această primăvară. Atenția publicului va fi, cu siguranță, captată și de exponatele dedicate familiei regale a României, dar și familiei Brătianu, de spectaculoasele drapele și stindarde militare, ca și de secțiunea dedicată sistemului național de decorații.
Expoziția poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate, organizate de luni până vineri, printr-o programare pe adresa muzeul@bnro.ro“ - au mai precizat reprezentanții BNR.

Citește și: 

Președintele Klaus Iohannis„Sărbătorim cu multă emoție împlinirea unui secol de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii