Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocul Național Sindical sprijină greva de avertisment a cfriștilor

ro

13 Sep, 2023 13:12 811 Marime text
  • Blocul Național Sindical sprijină greva de avertisment a cfriștilor
  • BNS solicită urgent ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, oprirea imixtiunilor pe care conducerea CFR le exercită asupra sindicaliștilor
  • BNS cere conducerii CFR Infrastructură să nu intervină în activitatea sindicală
  • Starea căilor ferate, pericol real pentru siguranța circulației 
 
Blocul Național Sindical (BNS) informează că susține în mod ferm greva de avertisment planificată pentru vineri, 15 septembrie 2023, între orele 7:00 și 9:00, de către afiliații BNS: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane afiliată la BNS și Federația Elcatel, transmite un comunicat din partea BNS.
 
Scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenția asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remunerații inadecvate în raport cu responsabilitățile și calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum și subfinanțarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidența Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
 
De asemenea, una dintre principalele preocupări este lipsa cronică a investițiilor în infrastructura feroviară, esențiale pentru îmbunătățirea vitezei și siguranței circulației, precum și lipsa investițiilor în modernizarea materialului rulant, vagoane și locomotive.
 
Situația din calea ferată a atins un nivel critic și reprezintă un real pericol pentru siguranța circulației. Toate aceste probleme afectează în mod direct atât lucrătorii feroviari, cât și utilizatorii serviciilor feroviare.
 

„Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectarii legii. Toți liderii noștri sindicali au făcut eforturi și continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor. În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoștința clienților CFR că circulația trenurilor va fi oprită în intervalul menționat. Concret, greviștii au pus afișe în gări cu aceste informații. Ce face conducerea CFR Infrastructură?
 
Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aiba un comportament extrem de agresiv la adresa greviștilor, amestecându-se nemotivat și nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaților CFR să înlăturile informările din gări cu privire la greva de avertisment”, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

 
Prin urmare, Blocul Național Sindical (BNS) solicită, în mod categoric, ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să oprească ingerințele din partea conducerii CFR asupra sindicaliștilor de la CFR Infrastructură și să inițieze dialogul cu sindicatele pentru găsirea soluțiilor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a infrastructurii feroviare.
 
În numele tuturor angajaților din sectorul feroviar implicați direct sau indirect în această grevă de avertisment, ne cerem scuze față de orice neplăceri cauzate beneficiarilor care vor fi afectați de oprirea activității feroviare în intervalul menționat.
 
Blocul Național Sindical (BNS) rămâne ferm angajat în apărarea drepturilor lucrătorilor și în asigurarea dezvoltării durabile a industriei feroviare din România, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Protest în fața sediului central al Poștei Române. Ce nemulțumiri au angajații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii