Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Bogdan Grigorov ridică un bloc pe bulevardul Mamaia. Legături cu nume sonore din Dosarul Retrocedărilor

ro

06 Jan, 2022 00:00 3728 Marime text
  • Bloc de șase etaje, pe bulevardul Mamaia din Constanța
  • Imobilul a primit girul Agenției pentru Protecția Mediului
  • Investitor este Corneliu Bogdan Grigorov, de la Maritime Repair SRL
  • Nu este primul proiect imobiliar al omului de afaceri de la malul mării
  • A fost implicat într-un proiect imobiliar cu Octavian Caraivan și Cristian Gabriel Panait
 
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul firmei SC Maritime Repair SRL, care edifice un bloc de șase etaje în municipiul Constanța.
 
Mai exact, APM a decis să emită acordul de mediu pentru „Desființare imobil existent locuință parter, desființare gard existent și construire imobil D+P+5-6E locuințe colective cu spațiu comercial la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier”,  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, B-dul Mamaia nr. 154+str. Făgetului nr. 56.
 
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul societății.
   
Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
 
Amintim că în decembrie 2018, societatea a mai obținut autorizație de construire pentru proiectul „Construire imobil D+P+2e locuinţe colective mici, organizare de şantier, împrejmuire”, pe strada Slt. Gh. Economu nr. 10.
 
Maritime Repair SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înfiinţată în anul 2012, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de  400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic al firmei este Grigorov Corneliu-Bogdan. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă. În anul 2020, firma a raportat 17 salariați, la o cifră de afaceri de 7.956.414 lei, cu un profit de 747.403 lei. Grigorov mai este asociat în firma Standard Weld SRL.
 
Grigorov a fost partener de afaceri cu Octavian Caraivan și Cristian Gabriel Panait
 
Nu este primul proiect imobiliar al omului de afaceri de la malul mării. Amintim că municipalitatea a emis, în anul 2014, o autorizație de construire pentru un imobil pe strada Sarmisegetusa nr. 42, pentru un bloc D+P+2-3 etaje+terasă circulabilă. Potrivit tabloului informativ afişat, la adresa respectivă urma să fie construit un imobil de 3 etaje + terasă circulabilă, al cărui beneficiar este Octavian Caraivan. De proiectarea blocului s-a ocupat arhitectul Aurora Jelea, iar de construcţie s-a ocupat SC MCF Construct Instal SRL.
 
Iniţial, terenul situat pe strada Sarmisegetusa la numărul 42 a aparţinut lui Iris Telea, fiind obţinut de la această persoană în baza procesului-verbal de predare-primire nr. 979776/21.02.2007, emis de Consiliul Local Constanţa, dosar cadastral 228/21.06.2007. Ulterior, Iris Telea a vândut, pe data de 20.03.2008, 2/4 din teren către Cristian-Gabriel Ciobanu, şi câte ¼ din teren către Octavian Caraivan şi Corneliu-Bogdan Grigorov.
 
Pe data de 19.05.2014, a fost încheiat contactul de asociere în participaţiune, care are ca obiect edificarea construcţiei D+P+3 etaje de către Cristian Gabriel Panait pe terenul proprietate a lui Cristian-Gabriel Ciobanu, Octavian Caraivan şi Corneliu-Bogdan Grigorov.
 
Octavian Caraivan vs Cristi Borcea
 
Interesant este şi faptul că numele lui Octavian Caraivan este legat şi de cel al lui Cristian Borcea. Potrivit Monitorului Oficial 0277/2002, Octavian Caraivan, alături de Georgică Giurgiucanu şi Stan Ion, a fost administrator al societăţii Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, Maria Măriuţa, Rodica Cristina Ghionea, Giurgiucanu George, SC NEPTUN-OLIMP SA, SC GG & SON TRADING SRL.
 
Octavian Caraivan şi legătura cu Georgică Giurgiucanu
 
În 2008, Georgică Giurgiucanu intra în societatea Pro-Verbe SRL, aducând aport în natură la capitalul social un teren de 11.354,85 mp, situat pe bulevardul Mamaia nr. 564, lot 2, număr cadastral 14986/2 (potrivit Monitorului  oficial 2580 din 2008). Pământul fusese intabulat în cartea Funciară 51848, conform înscrierii 7578/2006 eliberate în dosarul 7578 din 7 aprilie 2006. „Terenul ce se constituie aport în natură nu este grevat de sarcini, ipoteci sau privilegii, nu face obiectul niciunui litigiu, nu a trecut în proprietatea statului în baza vreunui act normativ“, se spunea în Monitorul care consfinţea cooptarea lui Giurgiucanu. Se mai spunea că aportul în natură, adică terenul, are o valoare de 19.441.447,71 de lei, ceea ce l-a transformat pe cel numit de DNA învinuit în proprietarul a 99,999% din Pro-Verbe SRL. Odată cu intrarea lui Giurgiucanu, administrator a fost numit Octavian Caraivan. Georgică Giurgiucanu este una dintre „vedetele“ dosarului retrocedărilor. Rechizitoriul DNA spune că Giurgiucanu, „pentru 355 euro, a intrat în posesia a 67.362,78 mp terenuri ale căror valori, subevaluate, rezultate din rapoartele de evaluare comandate de Primăria Constanţa, întocmite de învinuitul Dima Alin Horaţiu, însumează 3.989.388 euro“. Prin dispoziţia 796 din 19 martie 2004, primarul Radu Mazăre a retrocedat mai multe suprafeţe de teren către Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA. În rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se vorbeşte despre „modul de operare D“ în care sunt învinuiţi, printre alţii, următorii: Radu-Ştefan Mazăre, Nicuşor-Daniel Constantinescu, Ramona Dospinescu, Constantin Racu, Ion Marica, Georgică Giurgiucanu, Dragoş Emil Săvulescu, Mihai Camboianu, Cristian Borcea, Gheorghe-Valentin Ionescu, Basarab Popa, Alin Horaţiu Dima şi Maria Mariuţa. În fapt, aşa cum ZIUA de Constanţa a mai arătat, Georgică Giurgiucanu a fost mandatat de Ivonne Aline Buzescu-Movilă să o reprezinte în problema legată de retrocedarea unor suprafeţe de teren aparţinând familiei sale. Numai că, prin diverse tertipuri, drepturile succesorale au fost cumpărate de „echipa de aur“ formată din Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, prin Gheorghe-Valentin Ionescu. Punerea în posesie s-a realizat în baza procesului verbal nr. 44542 din 30 martie 2004.
 
Despre Gabriel Cristian Panait
 
Societatea MCF Construct 2000, cea care ridică Tomis Tower, a fost înființată în anul 2006, având sediul social pe intrarea Mr. Șofran din Constanța. Capitalul social este de 220.200 lei. Asociat unic în firmă este Cristian-Gabriel Panait. Tot el este și administratorul firmei. Activitatea principală a societății este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 36 de salariaţi, un profit de 37.980 lei şi o cifră de afaceri de 1.158.729 lei. Anul 2019 a fost caracterizat prin 46 de salariați, la o cifră de afaceri de 4.168.702 lei, cu un profit de 138.959 lei. Pentru anul 2020, societatea a raportat 47 de salariați, cu o cifră de afaceri de 4.445.288 lei, profitul fiind de 137.305 lei.
 
În 2006, când a fost înființată societatea, Cristian Panait deținea 70% din societate, iar Eugen Stanciu deținea 30%, iar sediul social era pe strada Dobrogeanu Gherea. În data de 15 mai 2008, cei doi asociați au cooptat în firmă un asociat nou, pe Lucian Dugheană. Panait s-a retras din firmă, iar Dugheană a primit cele 70 de procente. Pe 7 noiembrie 2008, s-a retras și Stanciu din firmă, iar Lucian Dugheană a devenit asociat unic.
 
Pe 19 ianuarie 2010, Dugheană se retrage din firmă și cesionează lui Marian Preda Amansio părțile sociale. Cel din urmă devine administrator și asociat unic.
 
În 2015, conform vrajitorul.eu, apar asociați în MCF Construct 2000 SRL Panait Cristian Gabriel și Adrian Măriuț. Atunci s-a făcut și schimbarea de adresă, fiind mutat sediul social pe intr. Maior Șofran.
 
Cristian-Gabriel Panait este asociat și în firmele Black Sea Design Concept SRL, care are sediul în municipiul Constanța, pe strada Ionel Teodoreanu și Concept Consult Service SRL, cu sediul pe intr. Mr. Șofran. Black Sea Design Concept SRL îi are ca asociați pe Cristian Gabriel Panait – 25%, pe Melin Ozgur – 40% și David Yaes – 35%. În firma Concept Consult Service, Cristian Gabriel Panait și Elena Dinu sunt acționari cu câte 50% cotă de participare la beneficii și pierderi.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Maritime Repair, controlată de Corneliu-Bogdan Grigorov, investeşte într-un imobil de două etaje

Printre asociaţi, fostul partener al lui Giurgiucanu Blue Bike Development SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii