Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat de 56 de ani sancționat la Constanța pentru cerșit! Ce poveste „vindea“ individul pentru a primi bani de la cetățeni

ro

29 Nov, 2023 08:58 928 Marime text
Foto: DGPL ConstantaDeși polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța îi sancționează pe cei care practică cerșetoria, diminuând în ultimul an acest fenomen pe raza municipiului Constanța, aceștia revin în stradă pentru că cetățenii, fără să conștientizeze, le susțin activitatea.

Reprezentanții DGPL Constanța menționează faptul că, în perioada 01.01.2023-01.11.2023, a fost aplicat un număr total de 2664 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 2 pct. 3 din Legea nr. 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la ”apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte”

„Numai împreună putem stopa cerșetoria în municipiul Constanța. Cerșetoria există doar din cauza generozității tale! Nu mai da bani cerșetorilor care apelează la mila ta pentru a curma acest flagel! Prin generozitatea ta, finanțezi persoane care sunt de fapt cerșetori mascați, persoane care folosesc diferite trucuri pentru a te impresiona și a te sensibiliza, cerșetori care simulează probleme de sănătate sau dizabilități, persoane care joacă un rol învățat foarte bine și interpretat cu mult talent pentru a te face să bagi mâna în buzunar cu sentimentul că ai facut un gest nobil. Cu ajutorul tău, cerșetoria este în realitate o afacere profitabilă ce poate aduce zilnic câștiguri impresionante. Oferind bani cerșetorilor, chiar dacă sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui fără voia ta la încurajarea și menținerea acestui fenomen“ - au mai precizat reprezentanții DGPL Constanța.


Astfel, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, Serviciul ordine publică - Biroul monitorizare zone publice și intervenții aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în permanență în zonele publice aglomerate, au observat o persoană de sex masculin care solicită diverse sume de bani, pentru medicamente, persoanelor care tranzitau zonele aglomerate din municipiul Constanța, respectiv bdul Tomis intersecție cu str. Ștefan cel Mare, piața Tomis 3, Casa de Cultură, etc., simulând probleme de sănătate, și anume, pareză pe partea dreaptă a corpului, șchiopătând în acest sens pentru a impresiona trecătorii.

Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, drept pentru care au interceptat-o și au condus-o cu autospeciala de serviciu la sediul DGPL, unde i-au solicitat să îndepărteze masca de protecție, șapca și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată, moment în care au constatat că în locul persoanei cu dizabilități, se află un bărbat în vârstă de 56 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri. Împotriva acestuia a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă, conform art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991R și îndrumată să se deplaseze spre localitatea de domiciliu, respectiv Cuza Vodă.

„Pe acestă cale, rugăm cetățenii municipiului Constanța, să se alăture campaniei noastre ”SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane, astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au mai precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii