Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani de la Guvern pentru trei localităţi constănţene. Vezi care sunt norocoasele (galerie foto)

ro

05 Nov, 2012 00:00 3522 Marime text
alocari_-_Guvernul_Romaniei.jpgVeste bună pentru localităţile Mihail Kogălniceanu, Lumina şi Pecineaga. Guvernul a declarat eligibile proiectele depuse spre finanţare pe Hotărârea de Guvern numărul 577 de cele trei autorităţi locale.

Drumurile din Piatra, Palazu şi Mihail Kogălniceanu vor fi asfaltate

Ancuţa Belu a precizat că proiectul aprobat de Executiv este în valoare de 16.400.000 de lei şi prevede asfaltarea drumurilor din localităţile Piatra, Palazu şi din cartierele noi din Mihail Kogălniceanu, pe o distanţă de 13 kilometri. Ancuţa Belu a mărturisit că lucrările vor începe în prima parte a anului viitor, imediat ce vremea va permite intervenţia pentru modernizarea drumurilor din comună. Belu a mărturisit că, din vară, de la preluarea mandatului de primar, a tratat cu prioritate aceste lucrări, mărturisind că în satele Piatra şi Palazu tronsoanele care urmează să fie asfaltate sunt de pământ, foarte puţine fiind aduse la stadiul de piatră. În schimb, în cartierele noi din Mihail Kogălniceanu se va interveni pentru reabilitarea drumurilor, asfaltul fiind puternic deteriorat. „Asfaltul se află într-o stare groaznică", a precizat Ancuţa Belu. Primăriţa a explicat că din 2014 vor fi asfaltate şi celelalte artere din Mihail Kogălniceanu, aceasta după ce RAJA va finaliza amenajarea reţelei de canalizare.

Alimentare cu apă, drumuri şi canalizare, la Pecineaga

Primarul din Pecineaga, Lili Pâslaru, de asemenea primar la primul mandat, a precizat că Guvernul a dat undă verde în privinţa derulării a trei proiecte depuse spre finanţare pe Hotărârea de Guvern 577 şi care presupun realizarea sistemului de alimentare cu apă, modernizarea şi asfaltarea drumurilor şi amenajarea sistemului de canalizare, pe o distanţă de 22 de kilometri. „În această perioadă ne mobilizăm pentru iniţierea licitaţiei publice. Sperăm ca până în luna decembrie să reuşim finalizarea licitaţiei şi să începem lucrările la cele trei proiecte", a precizat Lili Pâslaru.

Vezi ce proiecte au fost aprobate la Lumina

Dumitru Chiru, şeful autorităţii locale de la Lumina, a menţionat că în ceea ce îl priveşte, Guvernul i-a aprobat, de asemenea, trei proiecte privind începerea lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă în satul Sibioara, demararea obiectivului de investiţii „staţie de epurare şi canalizare la Oituz" şi realizarea de lucrări de asfaltare a drumurilor din localitatea Lumina. Primarul Dumitru Chiru a explicat că la Lumina vor fi asfaltate drumurile care au rămas la stadiul de piatră în urma lucrărilor de amenajare a reţelei de canalizare. Şeful autorităţii locale susţine că a transmis deja anunţul de licitaţie publică, urmând ca în perioada următoare să organizeze deschiderea de oferte şi să desemneze societatea care se va ocupa de derularea lucrărilor.

Toţi cei trei primari au explicat că banii pentru lucrări vor fi suportaţi integral de Guvern, însă aceştia vor fi plătiţi abia la finalizarea lucrărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii