Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă Ce subiecte au primit candidații la limba și literatura română

ro

16 Aug, 2023 16:00 985 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  •  Subiectul al treilea a constat în redactarea unui eseu în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Mihail Sadoveanu sau lui G. Călinescu.
 
Emoții pentru candidații înscriși la examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă!
 
Examenul de Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 evaluează competențele de comunicare, înțelegerea și interpretarea textelor literare, precum și cunoștințele despre operele și autorii canonici studiați în învățământul liceal.
 
La primul subiect (secțiunea DOCUMENTE) , candidații au primit un text la prima vedere din  „Însemnările mele“ de  Maria Banuș. La al doilea subiect au avut de evidențiat relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice din textul „S-a spulberat“, de Tudor Arghezi. 
 
Subiectul al treilea a constat în redactarea unui eseu în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Mihail Sadoveanu sau lui G. Călinescu.
 
Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an. Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidați provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 de candidați sunt din promoţiile anterioare, transmite un comunicat din partea Ministerului Educației.
 
Probele scrise se vor desfășura în 137 de centre de examen, după următorul calendar:
 
16 august: Limba și literatura română - proba E.a)
17 august: Proba obligatorie a profilului -proba E.c)
18 august: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d)
21 august: Limba și literatura maternă - proba E.b). 
Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 - 11 august.
 
Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
 
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 - 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.
 
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Citește și:

Emoții pentru candidați: Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023 începe azi 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii