Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:17 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autovehiculele înmatriculate în alte state, în atenția polițiștilor

ro

06 May, 2020 10:19 1023 Marime text
Polițiștii rutieri au verificat, pe parcursul a două zile, aproape 3.800 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.

57 de certificate de înmatriculare eliberate de autorități din alte state au fost reținute, cele mai multe pentru lipsa inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă auto.

Pentru asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, la nivel național, în zilele de 29 și 30 aprilie 2020, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalității documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acțiunii desfășurate au acționat zilnic, în medie, 1.680 de polițiști rutieri, fiind verificate 28.289 de autovehicule, dintre care 3.799 erau înmatriculate în alte state.

De asemenea, au fost aplicate 7.124 de sancțiuni contravenționale, din care 5.877 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 568 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, la nivel național, au fost reținute 635 de permise de conducere (22 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și au fost retrase 294 de certificate de înmatriculare (57 de certificate eliberate de autorități din în alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 26 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 29 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 118 infracțiuni, din care 13 săvârșite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii