Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:48 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autospeciale de stingere, pregătite să intervină oriunde în judeţ Punctele de prim-ajutor din staţiunile de pe litoral sunt operaţionale

ro

17 Jun, 2017 00:00 2690 Marime text
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, într-un comunicat de presă, că peste de 400 de pompieri din 14 judeţe au fost dislocaţi pe litoral în sezonul estival, fiind pregătiţi să intervină zilnic cu ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor şi şenilate. În zonele intens circulate din municipiul Constanţa, Inspectoratul Judeţean va înfiinţa 15 puncte de lucru temporare, faţă de cele nouă existente anul trecut, se mai arată în comunicat. Totodată, la intrările principale din municipiul Constanţa - Valu lui Traian, Ovidiu şi Agigea - vor fi disponibile, pentru intervenţie imediată, autospeciale de stingere prevăzute cu module de descarcerare.
 
De asemenea, în fiecare weekend, pe autostrăzile A2 şi A4, mai multe echipaje vor asigura intervenţiile (inclusiv cele medicale de urgenţă), pe tronsoane prestabilite din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti - Ilfov.
 
În altă ordine de idei, în zonele unde au fost înregistrate în ultimii cinci ani cele mai multe situaţii de urgenţă au fost instalate corturi de prim ajutor, fiind vorba despre plajele din Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn şi Techirghiol. În fiecare zi, trei paramedici vor fi pregătiţi să acorde primul ajutor în caz de nevoie. Corturile de prim ajutor sunt dotate cu toate echipamentele necesare - defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare şi tărgi -, dar şi cu aer condiţionat.
 
Programul de funcţionare va fi cuprins între orele 8.00 şi 20.00, iar lângă corturi vor staţiona şi şenilatele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a asigura intervenţia pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim ajutor. În sezonul estival, 31 de autospeciale de stingere vor fi pregătite să intervină în orice punct din judeţul Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii