Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizaţie de construire emisă de Mazăre într-o zi Balconul familiei Chiriac, acuzat de ilegalitate (document)

ro

11 Apr, 2011 00:38 10343 Marime text
cap_4.jpgLocatarii din Asociaţia de Proprietari 648, de pe strada Făgetului, acuză că vecinii lor, Elena şi Gheorghe Chiriac, au făcut un balcon fără să respecte autorizaţia de construire eliberată de Primăria Constanţa.

Mai mult decât atât, oamenii reclamă şi că actul administrativ a fost eliberat în baze nu tocmai legale. Exasperaţi, au trimis adrese către direcţiile Corp Control, Urbanism şi Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa şi, în curând, vor deschide şi o acţiune în instanţă pentru anularea Autorizaţiei de Construire nr. 1745 din 26.10.2010, act semnat de însuşi primarul Radu Ştefan Mazăre. Actul administrativ autorizează executarea lucrărilor de construire pentru amenajări interioare apartament fără afectarea gurilor de aerisire, construire şi închidere balcon la parter la limita trotuarului de gardă, fără acces la exterior. Numai că vecinii spun că pentru autorizarea lucrării era nevoie şi de acordul lor. Care nu a fost obţinut.

Balcon_balcon_1.jpg„Acordul pentru executarea lucrării a fost luat doar de la opt proprietari (din 60), prin inducerea lor în eroare, menţionându-se doar extinderea balconului la bucătărie şi trecându-se sub tăcere extinderea dormitorului, cum de fapt s-a procedat. Există proprietari care nu şi-au dat acordul. În acest caz, nu se putea proceda la emiterea autorizaţiei, întrucât se ocupa prin construire terenul aferent trotuarului de gardă al blocului, teren care este proprietatea tuturor deţinătorilor de apartamente din bloc în cota parte-indiviză", se spune în adresa trimisă de Asociaţia de Proprietari către direcţiile din Primărie. Articolul 14 din legea 230/2007 spune că niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu. Proprietarii supăraţi mai spun că „nu se respectă HCLM 51/30.03.2010, întrucât aspectul exterior al aşa-zisului balcon deja edificat contravine şi depreciază aspectul general al zonei. Suntem proprietarii apartamentului, în blocul ST3, aşa cum a fost construit iniţial, fără modificări. Administraţia locală nu trebuie să încalce dreptul de proprietate şi nu poate obliga locatarii acestui bloc de locuinţe să fie de acord cu construirea unei adevărate cazemate la parterul blocului". Un fapt foarte interesant este că Autorizaţia de Construire 1745 din 26.10.2010 a fost emisă într-o singură zi. Elena şi Gheorghe Chiriac au depus la primărie cererea nr. 133280 pe 25.10.2010. Autorizaţia, aşa cum am mai spus, a fost semnată de Radu Ştefan Mazăre pe 26.10.2010, la numai o zi de la solicitare. Mare fericire pe capul familiei Chiriac să fie băgată în seamă de primar atât de rapid. Şi, evident, municipalitatea nu-şi recunoaşte nicio vină. Corpul de Control al primăriei, condus de Ionuţ Pripişi, le-a răspuns oamenilor că Autorizaţia de Construire este legal emisă. „Vom face reclamaţie la Inspectoratul în Construcţii şi vom depune plângere în instanţă pentru anularea autorizaţiei de construire", spun locatarii blocului ST3.

Vom reveni

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii