Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța caută medici veterinari de liberă practică. Contractul de peste 3,2 milioane de lei, scos la licitație (DOCUMENT)

ro

12 Apr, 2024 13:55 498 Marime text
  • Municipalitatea va organiza o procedură publică pentru atribuirea contractului „Servicii veterinare cu medici veterinari de libera practică“, în valoare estimată de 3.239.100 lei.
  • Ofertele de participare pot fi depuse până pe data de 18 aprilie 2024.
 
Primăria municipiului Constanța intentionează să achiziționeze servicii veterinare cu medici veterinari de liberă practică. În acest sent, va fi organizată o procedură publică pentru atribuirea contractului „Servicii veterinare cu medici veterinari de libera practică“, în valoare estimată de 3.239.100 lei. Ofertele de participare pot fi depuse până pe data de 18 aprilie 2024. Atribuirea contractului se va face în baza criteriului - "prețul cel mai scăzut“.
 
Oferta va fi transmisă până la data de 18.04.2024, ora 11:00, în original, la adresa Primăria Municipiului Constanța, Bd-ul Tomis, nr. 51, în atenția Serviciului achiziții publice, persoană de contact Diana Zaharia. Orice persoană interesată să participe la procedură are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare referitoare la documentația de atribuire.
Autoritatea contractantă are obligația de a răspunde oricărei solicitări de clarificari privind condițiile de participare la "procedură proprie" în termen de 2 zile de la primirea acesteia pe site-ul Primăriei municipiului Constanța.
 
 

Medicul veterinar trebuie să dețină atestat de liberă practică, eliberat de Colegiul Medicilor Veterinari

 
 
Activitatea Compartimentului Gestionare Animale Abandonate se desfășoară în cadrul adăpostului public pentru câinii fără stăpân din municipiul Constanța din incinta Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân a Primăriei Municipiului Constanța, situate pe strada Câmpul cu Flori nr.11. În cadrul adăpostului se realizează gestionarea câinilor fără stăpân, capturați de pe domeniul public al municipiului. Pentru realizarea efectivă a activităților specifice, sanitar-veterinare, art. 9 al H.G. nr. 1059/2013, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG. Nr.155/2001, prevede ca „serviciile specializate pentw gestionarea câinilor fără stăpân au obligația să contracteze servicii veterinare" iar aceasta se poate îndeplini  numai prin Încheierea unor contracte de prestări servicii, iar conform art.2 alin.(3) din OUG.155/2001 modificată de Legea 258/2013, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, "Consilille locale, au obligația de a asigura prin servicii specializate asistență medicală veterinară, efectuarea de operațiuni sanItar-veterinare obligatorii, prevăzute de legislația sanitar-veterinară, precum și identificarea și înregistrarea câinilor fără stăpân exclusiv cu medici veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii.
 
Prin urmare, prestatorul serviciului, trebuie să fie medic veterinar de liberă practică, organizat profesional în una din formele prevazute de art. 28 din Legea nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, cu completările ulterioare, respectiv:

a) cabinetului medical-veterinar, în una dintre urmatoarele forme: cabinet medical-veterinar și cabinete medical-veterinare asociate;
b) societatilor reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu obiect principal de activitate activitățile veterinare.
 
Totodată, medicul veterinar trebuie să dețină atestat de liberă practică, eliberat de Colegiul Medicilor Veterinari, indiferent de forma de organizare (cabinet medical veterinar individual sau societate comercială cu obiect de activitate conform COD CAEN 7500). Prin urmare, pentru asigurarea functionarii adapostului public la nivelul UAT Municipiul Constanța este necesară realizarea achiziției "Servicii veterinare cu medici veterinari de liberă practică“.

Pentru îndeplinirea obiectului contractului, nu se impune condiția ca medicul veterinar de liberă practică să declare punct de lucre pe raza județului Constanța, întrucât toate operațiunile se vor efectua în incinta adăpostului public pentru câini fără stăpân din municipiul Constanța în incinta Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân a Primăriei Municipiului Constanța, situată pe strada Câmpul cu Flori nr.11 (fosta strada Varful cu Dor nr. 5).

Operatorul economic trebuie să facă dovada relației contractuale cu doi medici veterinari de liberă practică, care vor efectua serviciile veterinare în Adăpost cu câte un contract de munca de 8 ore fiecare, înregistrat în Revisal la data depunerii ofertei.

Operatorul economic trebuie să menționeze relația contractuală cu medicii veterinari propuși (titular/angajat/colaboator)și în acest sens să prezinte dovada asigurării accesului ofertantului la serviciile personalului (medicul veterinar) fie prin resurse proprii, (contract de muncă), fie prin extemalizare, situație în care se vor prezenta aranjamentele contractuale încheiate în vederea obținerii serviciilor respective, însoțite de declarații de disponibilitate.

Prin urmare, pentru asigurarea funcționării adăpostului public la nivelul UAT Municipiul Constanța este necesară realizarea achiziției "Servicii veterinare cu medici veterinari de liberă practică.
 
În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de participare la licitație.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
La Adăpostul public pentru Animale Abandonate din Constanța: Peste 350 de căței încă așteaptă o familie

Iohannis a trimis spre reexaminare, legea care modifică OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân

Farmavet SA a bătut palma cu Primăria Constanța. Ce va livra firma? (Document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii