Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la ce cumpărați! Ce au descoperit polițiștii de frontieră într-un container în Portul Constanța (FOTO)

ro

10 Dec, 2022 11:11 1196 Marime text

Căști audio, estimate la aproximativ 1 milion de lei dacă ar fi fost originale, depistate într-un container în Portul Constanța 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 6.648 de căști audio, inscripţionate cu numele unei firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. 

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 09.12.2022, echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu căști audio, ce era destinat unei societăţi comerciale din Polonia.

 În urma verificărilor amănunţite, s-a constatat faptul că în interiorul containerului se aflau 6.648 de căști audio, inscrpţionate cu numele unei firme consacrate, şi care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.  

Bunurile în cauză, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării  şi continuării cercetărilor. ,mai transmite sursa citată. 

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Foto: Garda de Coastă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii