Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ateneul Român a fost vandalizat! Primarul general și Directorul Poliției București au fost sesizați

ro

07 Dec, 2021 18:45 1674 Marime text
Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) a semnalat pe pagina de Facebook că Ateneul Român a fost vandalizat, după ce pe faţada clădirii a apărut un graffiti, şi a precizat că i-a sesizat oficial, marţi, 07 decembrie, pe directorul Filarmonicii „George Enescu”, primarul general al Capitalei, directorul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti, arhitectul şef al Bucureştiului şi directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti privind obligaţiile administratorilor şi proprietarilor de monumente istorice şi procedura privind eliminarea graffiti tag-ului de pe faţada monumentului istoric.



Iată postarea integrală de pe pagina de Facebook a Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN


Am sesizat oficial, în această dimineață, directorul Filarmonicii George Enescu, Primarul General al Capitalei, directorul Direcției de Cultură a Municipiului București, arhitectul șef al Bucureștiului și directorul Poliției Locale a Municipiului București privind obligațiile administratorilor și proprietarilor de monumente istorice și procedura privind eliminarea graffiti tag-ului de pe fațada monumentului istoric.




Ne arătăm dispuși la folosirea tuturor datelor #catalogbucuresti pentru realizarea unui regulament funcțional la nivelul fațadelor din zonele construite protejate și a monumentelor istorice din București. Mutilarea țesutului construit istoric și vandalizarea spațiului public bucureștean a depășit toate liniile roșii.



În urmă cu trei zile, ARCEN scria: „Ne îngrijorează fenomenul «graffiti tag-urilor» de pe faţadele clădirilor istorice din Bucureşti. O nouă victimă: Ateneul Român, monument istoric de valoare naţională. Lipsa acţiunii atrage după sine şi mai multe tag-uri”.




Asociaţia a făcut atunci apel la public să semnaleze „clădiri mutilate astfel”. „Ne ajută orice sesizare. Am putea face împreună un inventar. E nevoie de un regulament ferm care să oprească mutilarea oraşului”.



Sursa foto: Facebook/ Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN
.



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii