Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD. De astăzi, șalăul și bibanul sunt în prohibiție!

ro

20 Mar, 2024 17:47 690 Marime text

Sursa foto: Facebook/ ARBDD



 
  • Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD)  informează că potrivit prevederilor Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024, art 6, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial al speciilor de pești șalău și biban în perioada 20 martie -7 iunie inclusiv,  iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv.
 
Potrivit sursei, se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.
 
Totodată, se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai 2024 inclusiv. Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în Complexul Razim - Sinoe și lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.
 
De asemenea, instituția menționată reamintește că începând cu 9 aprilie se instituie perioada de prohibiție generală.
 
Pe teritoriul Rezervației Biosferei Deltei Dunării, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu reținerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singură specie.

Citește și
Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii