Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD, anunț important despre permisele de pescuit sezonier la scrumbie

ro

08 Jun, 2024 10:06 582 Marime text
foto: Pixabay Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că, în baza atribuțiilor și prevederilor legale în vigoare, a stabilit prin Decizie a Guvernatorului ARBDD cu nr. 267 din data de 07.06.2024, prelungirea termenului de valabilitate a actelor de reglementare și a permiselor de pescuit sezonier la scrumbie emise în anul 2023 privind activitatea de pescuit comercial în perimetrul R.B.D.D., de la 07.06.2024 până la data de 22.06.2024 (inclusiv).

Decizia a fost adoptată pentru buna desfășurare a activității de pescuit comercial în perimetrul RBDD și având în vedere publicarea în data de 29.04.2024 a Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit și cotele de pescuit alocate pentru anul 2024, transmit reprezentanții ARBDD. 

Persoanele fizice și juridice autorizate să desfășoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, sunt obligate să dețină asupra lor toate documentele necesare desfășurării activității de pescuit comercial, conform prevederilor legislației în vigoare și a Deciziei Guvernatorului ARBDD. Decizia a fost emisă în conformitate cu următoarele acte normative:

- Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei "Delta Dunării" cu modificările și completările ulterioare; - H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare și a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările şi completările ulterioare; - Ordinul nr. 126/807/2017 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate.


Despre ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei “Delta Dunării”(ARBDD) este instituția publică înființată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes național al Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale și al refacerii habitatelor degradate, în corelație cu activitățile economice ale populației locale sau limitrofe, atribuții conferite prin Legea 82/1993, modificată și completată ulterior.Citește și: 

S-a dat alarma pe LitoralPescuitul midiilor și rapanelor, interzis! Vezi declarații (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii