Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 600 de colete cu bunuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

ro

13 Jun, 2020 11:53 1569 Marime text
  • Un autocamion sosit din Turcia, aproximativ 600 de colete cu bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța împreună cu lucrătorii  vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud în Portul Constanţa Sud Agigea.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța împreună cu lucrătorii  vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un autocamion sosit din Turcia, aproximativ 600 de colete cu bunuri, susceptibile a fi contrafăcute.

În perioada 09-12.06.2020, în baza analizei de risc a polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Constanța, s-a efectuat, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, controlul fizic asupra unui ansamblu rutier format dintr-un autocamion și remorcă, ambele înmatriculate în Polonia sosit pe sensul de intrare în țară, în Portul Constanța Sud Agigea.

Acesta era condus de un cetățean bulgar, cu domiciliul în România și ajunsese în port, în data de 04.06.2020, cu o navă care efectuează transporturi în regim Roll on – Roll off, din Turcia, având ca destinație Ungaria.

În urma controlului, au fost descoperite 597 de colete cu îmbracăminte, încălțăminte și produse de marochinărie, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii