Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aparatele de cafea vor fi dotate cu case de marcat electronice. De când este obligatoriu

ro

24 Jul, 2019 00:00 2868 Marime text
Este oficial! Până la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care deţin automate de cafea şi nu numai (orice tip de aparat automat care oferă băuturi, gustări sau alte obiecte în schimbul unei sume de bani) trebuie să le doteze cu aparate de marcat electronice pentru a intra în legalitate.

În Monitorul Oficial al României, a fost publicată, la data de 17 iulie 2019, în numărul 587, legea pentru abrogarea alin. (1), (2), (4) ale art. 40 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marca electronice fiscale.
Potrivit actului normativ, prin excepţie de la dispoziţiile alin. (2), în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale integrate în echipamente nesupravegheate de tipul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, cu excepţia celor care sunt integrate în automatele utilizate pentru livrarea de produse energetice, astfem cum acestea sunt definite în titlulVIII din Legea nr. 227 din 2015, cu modificările şi completările ulterioare, înglobarea constructivă a dispozitivului de imprimare şi a afişajului client nu este obligatorie. Configuraţia, precum şi caracteristicile tehnice şi funcţionale ale aparatelor de marcat electronice fiscale integrate în echipamente nesupravegheate se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

De asemenea, acelaşi act normativ reglementează faptul ca până la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectuează livrări bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe baza de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede au obligaţia de a dota automatele comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale.

De la data de intrare în vigoare a legii, în termen de 6 luni, operatorii care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în transportul rutier sunt obligaţi să doteze vehiculele cu case de marcat electronice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii