Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA Mai multe loturi de înghețată ale unei mărci populare sunt rechemate

ro

24 Jul, 2021 16:05 2165 Marime text

 
  • Froneri Ice Cream România recheamă de pe piața din România produsele din gama sa de înghețată.
  • Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă. ​

Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător al produselor enumerate mai sus, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei.

Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă. Stabilizatorii pe bază de plante utilizați de Froneri sunt livrați ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite și sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele noastre finite, astfel încât este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor. Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora.

Rechemarea privește EXCLUSIV produsele din loturile enumerate cu datele de valabilitate aferente (vezi imaginea de mai sus).

Toate celelelate produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus NU sunt afectate.

Sfaturi pentru consumatori

„Ca parte a angajamentului nostru puternic de a asigura sănătatea și siguranța consumatorilor noștri vom continua să monitorizăm situația și îi vom informa pe consumatori în mod corespunzător. Froneri solicită consumatorilor să NU consume produsele din loturile sus menționate, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziționat. În cazul returnării, este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de: 09.08.2021.

Pentru noi sănătatea și siguranța consumatorilor noștri rămân cele mai mari priorități. În contextul de mai sus, ne cerem scuze pentru neplăcerile apărute”, transmite Froneri Ice Cream România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii