Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajații vor putea cere până la 10 zile libere de la muncă pentru rezolvarea urgențelor

ro

20 Oct, 2022 14:57 5718 Marime text
foto: unsplashAngajații vor avea posibilitatea să își ia până la 10 zile dedicate urgențelor de familie într-un an calendaristic, conform ultimelor modificări legislative.

Legea 283/2022, care va intra în vigoare din 22 octombrie, introduce în conținutul Codului muncii faptul că salariatul are dreptul de a lipsi de la muncă, ca urmare a unor urgențe familiale cauzate de boală sau de accident, „care fac indispensabilă prezența imediată a salariatului".

„Salariatul are dreptul de a absenta de la locul de muncă în situații neprevăzute, determinate de o situație de urgență familială cauzată de boală sau de accident, care fac indispensabilă prezența imediată a salariatului, în condițiile informării prealabile a angajatorului și cu recuperarea perioadei absentate până la acoperirea integrală a duratei normale a programului de lucru a salariatului. Absentarea de la locul de muncă nu poate avea o durată mai mare de 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic. Angajatorul și salariatul stabilesc de comun acord modalitatea de recuperare a perioadei de absență”, se arată în Legea 283/2022.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii