Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:54 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF. Până la ce dată se depune declarația unică

ro

09 Jul, 2019 19:23 522 Marime text
Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã reamintește contribuabililor cã termenul limitã de depunere a Declarației unice este 31 iulie 2019.

Prin acest formular se declarã, dupã caz:
      impozitul pe veniturile realizate din România sau/și din strãinãtate în anul 2018;
      impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;
      venitul estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, dupã caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declarația unicã se poate depune prin serviciul Spațiul Privat Virtual sau poate fi transmisã ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, “Declarația unicã privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite și prin poștã sau se poate depune la sediul unitãților fiscale.

Specialiștii ANAF oferã asistențã telefonicã, în domeniul fiscal sau IT, la numãrul 0314039160, pentru completarea și depunerea declarației. În plus, contribuabilii beneficiazã de asistențã și la sediul unitãților fiscale pentru completarea și depunerea online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor special pentru acest scop.

Mai mult, structurile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscalã organizeazã, în întreaga țarã, întâlniri cu contribuabilii, în cadrul cãrora se prezintã  ematici din domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a Declarației unice.

Lista întâlnirilor, structuratã pentru fiecare Direcție Generalã Regionalã a Finanțelor Publice, este publicatã pe portalul www.anaf.ro și este disponibilã la urmãtorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.ht.

Înscrierea participanților se realizeazã prin intermediul Formularului de Contact, accesibil tot pe portalul instituției , la urmãtorul link:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/persoane_fizice/asistenta_prin_email în limita locurilor disponibile.

„Precizãm cã MFP și ANAF au transmis, prin intermediul unei informãri disponibile în contul de SPV al fiecãrui utilizator, în rubrica Mesaje, informații detaliate despre depunerea Declarației unice”, transmite ANAF.

Ti-a placut articolul?

Comentarii