Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de inspectorii sanitar-veterinari pe litoral. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

ro

31 Jul, 2023 14:19 861 Marime text
foto: FACEBOOK/ANSVSAÎn perioada 24 – 30.07.2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, au fost verificate 264 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 59 de unități, cu amenzi în valoare de 621.400 de lei. De asemenea, au fost emise 2 ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității.
  

„Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 818 kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).
Dintre agenții economici controlați „s-a remarcat” un resort de lux din Costinești, unde inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au confiscat 593 de kg de pește și carne. Produsele erau fie expirate, fie depozitate în condiții de igienă foarte precare. Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii ANSVSA au emis o ordonanță de interzicere a activității și o amendă de 72.000 de lei.
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.
Vă reamintim că unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023“ - au mai precizat reprezentanții ANSVSA.

Citește și: 

Comandament Estival 2023Litoralul Constanţa, controlat de ANSVSA! Ce nereguli au găsit comisarii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii