Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă uriașă pentru o societate din Constanța care avea angajați cetățeni turci fără aviz de muncă

ro

01 Feb, 2023 11:46 1558 Marime text
Foto: IGI
  • Cinci societăți comerciale și 80 de străini au fost verificați ieri de polițiștii de imigrări din Constanța
  • Șapte bărbați din Turcia au fost depistați în situații ilegale.
  • Au fost aplicate sancțiuni contravenționale de aproximativ 130.000 de lei.

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au legitimat 80 de străini și au verificat cinci societăți comerciale.

Ca urmare a verificărilor efectuate, la o societate comercială au fost depistați șapte străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani, din Turcia, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

Dintre persoanele identificate, cinci desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă. 

„Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 2.800 lei, pe numele acestora fiind emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 100.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare“ - au mai precizat reprezentanții IGI.


Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii