Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alma Monsson SRL va instala un parc fotovoltaic la Gălbiori, după ce au desființat parcul eolian din localitatea constănțeană

ro

28 Aug, 2020 00:00 3092 Marime text
  • Alma Monsson SRL va instala un parc fotovoltaic la Gălbiori
  • În luna mai, a cerut desființarea parcului eolian din localitatea
La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, societatea Alma Monsson SRL a depus memoriul pentru eliberarea acordului de mediu necesar elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru Parc Fotovoltaic Gălbiori 2.
 Societatea Monsson Alma SRL are sediul pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanța. Proiectul constă în instalarea și exploatarea unui parc fotovoltaic, împreună cu toate elementele constructive ale acestuia (panouri fotovoltaice, invertoare, transformatoare electrice, posturi de transformare, substație de transformare, rețele de cabluri electrice și de fibră optică, stâlpi iluminat și monitorizare video) precum și instalarea și exploatarea unor sisteme de stocare energie electrică și centru de date/calcul.
Parcelele de teren pe care se execută lucrarea au funcțiunea de teren agricol, urmând ca până la finalizarea autorizației de construire să iasă din circuitul agricol toate suprafețele necesare investiției. După amenajarea parcului fotovoltaic, terenul nefolosit în scopul producerii energiei electrice din surse regenerabile va fi redat funcțiunii agricole. Zona în care se amplasează parcul fotovoltaic are funcțiunea predominantă agricolă și se află în extravilanul comunei Siliștea, județul Constanța.
Viitorul parc fotovoltaic va fi amplasat pe o culme ce reprezintă interfluviul a două bazine hidrografice (BH Casimcea și BH Pârâu Dunărea).
Amintim că în luna mai 2020, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Desfiinţare parc eolian Gălbiori - fundaţii aferente turbinelor eoliene, împreună cu elementele adiacente acestora“, deținut de firma Monsson Alma SRL.

 Monsson Alma SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 1997, Monsson Alma SRL are sediul social în Gălbiori, comuna Crucea. Capitalul social subscris de 45100 lei, integral vărsat, este compus din 4510 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Muntamrk Maria, cu 1.11% din capitalul social, şi Muntmark Emanuel, cu 98.89% din capitalul social. Administratorul firmei care se ocupă de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management este Muntmark Emanuel. În anul fiscal 2017, societatea cu 24 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2463822 lei şi o pierdere de 5461662 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: un număr de 22 de salariaţi, o piredere de
2.223.042 lei şi o cifră de afaceri de 3.233.519 lei.

Citeşte şi:

Parcul eolian de la Gălbiori, desfiinţat de Monsson Alma SRL

Un parc eolian din judeţul Constanţa se desfiinţează!

Parcul eolian „Mireasa“ va fi racordat la un centru de calcul. Proiectul este la Agenția de Mediu Constanța (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii