Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:12 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Allchim Co SA a început deratizarea. Despre firma care a bătut palma cu Primăria Constanţa pentru un sfert de secol (documente)

ro

09 Mar, 2017 00:00 2294 Marime text
În perioada 6 - 17 martie, societatea Allchim Co SA va desfăşura acţiuni de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare pe domeniul public al municipiului Constanţa şi în staţiunea Mamaia. Operaţiunea se va realiza prin amplasarea de momeli rodenticide în crăpături, galerii, guri de canalizare sau protejate, în staţii de intoxicare, marcate şi inscripţionate corespunzător.
 
Contractul „Serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Constanţa“, în valoare de 43.084.626,50 de lei fără TVA, a fost atribuit de Primăria Constanţa în anul 2009. Contractul de concesiune de servicii 136219 a fost atribuit pe data de 18.09.2009 societăţii Allchim Co SA, pe o perioadă de 25 de ani. Pe data de 6.05.2011, Primăria Constanţa şi Allchim Co SA au semnat actul adiţional nr. 66204, prin care contractul se va încheia pe data de 31 decembrie 2017.
 
Reamintim că, vara trecută, parcurile din oraş erau pline de ţânţari. Părinţii copiilor erau disperaţi şi speriaţi pentru că atât în parcuri, cât şi în restul zonelor din oraş existau roiuri întregi de ţânţari, ale căror înţepături lasă urme groaznice pe piele. Constănţenii au postat zeci de comentarii pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa cu privire la acest subiect. „E jale! Nu-mi mai place!“, „Ar trebui să mergem peste cei din Primărie, să ne plătească cremele şi toate cele, inclusiv despăgubiri, pentru ce tragem“, „Dacă puteţi trece de buruienile care sunt în parcul Primăriei... să nu fie şi căpuşe pe acolo... parcă s-au înconjurat de sălbăticie… în toate sensurile oare?“ Mai mult, la acea vreme, în mediul online a fost publicată „Petiţia împotriva insectelor din parcuri“, care a fost semnată de zeci de locuitori ai municipiului Constanţa.

Despre Allchim Co SA

Firma a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 18.000 de acţiuni. Societatea este controlată de Mihai Florin Sucata, născut pe 25.04.1946, în satul Breaza, Braşov, cu 95% din capitalul social, şi Maria Anghelescu Păun, născută pe 13.09.1974, în Braşov, cu 5% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de curăţenie, este Mihai Florin Sucata. În anul 2015, societatea cu 56 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 5.691.120 de lei şi un profit net de 746.756 de lei. Cât priveşte anul 2014, atunci Allchim Co SA avea 65 de angajaţi şi declara o cifră de afaceri de 10.220.762 de lei şi un profit net de 1.291.693 de lei.

Povestea societăţii 

În anul 2003, printre asociaţii firmei se numărau Cristinel Dumitru Ducu, Mihai Daniel Stan, Ioan Staicu şi Marius Valentin Văduva. Ulterior, în anul 2004, acţionari în Allchim Co SA erau: Florina Oana Sucată, Cristinel Dumitru Ducu, Ecaterina Ducu, Mihaela Liana Sucată şi Elena Marinaşi. Despre Florina Oana Sucată se spune că este fiica generalului Florian Mihai Sucată, fost şef al Corpului de Control al SPP.
 
În anul 2008, acţionarii Florina Oana Sucată, Cristinel Dumitru Ducu, Elena Marinaşi şi Ecaterina Ducu au decis înfiinţarea unui sediu secundar (punct de lucru) situat în municipiul Constanţa, dar şi extinderea obiectului de activitate cu următoarele activităţi secundare: colectarea deşeurilor nepericuloase şi tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase, activităţi generale de curăţenie a clădirilor. În anul 2013, printre asociaţii societăţii apar Florina Oana Bajdechi, Monica Păun Anghelescu şi Alexandra Ioana Pocovnicu, după retragerea din societate a foştilor acţionari Cristinel Dumitru Ducu, Ecaterina Ducu şi Elena Marinaşi.
 
În Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii Allchim Co SA din 25 mai 2016, cei trei acţionari, Florina Oana Bajdechi, cu 16.380 de acţiuni, reprezentând 91% din capitalul social, Maria Păun Angelescu, cu 900 de acţiuni, reprezentând 5% din capitalul social, şi Teodora Simona Pocovnicu, cu 720 de acţiuni, reprezentând 4% din capitalul social, au decis modificarea structurii acţionariatului. Astfel, Teodora Simona Pocovnicu a cesionat Florinei Oana Bajdechi 720 de acţiuni, în valoare totală de 3.600 de lei, reprezentând 4% din capitalul social. În urma cesionării de acţiuni, Allchim Co SA este deţinută de Florina Oana Bajdechi, cu 17.100 acţiuni, în valoare totală de 85.500 de lei, reprezentând 95% din capitalul social, şi Maria Păun Anghelescu, cu 900 de acţiuni, în valoare totală de 4.500 de lei, reprezentând 5% din capitalul social. Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Allchim Co SA din 25 mai 2016 a fost publicată în Monitorul Oficial din 14 iulie.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza anunţul de participare la licitaţia pentru atribuirea contractului „Serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Constanţa“, precum şi anunţul de atribuire a acestuia.

Citeşte şi: 

Allchim SA, firma plătită de Primăria Constanţa pentru deratizare şi dezinsecţie, şi-a schimbat acţionariatul
 
Duminica, Făgădău şi Răsăuţeanu nu sunt aleşi!? Primăria Constanţa, imună la problemele constănţenilor, lăsaţi pradă ţânţarilor (galerie foto+documente)
 
Parcurile din Constanţa colcăie de ţânţari! Primarul Făgădău sugerează să folosim creme şi spray-uri cu substanţe repelente (documente)
 
Ce spun reprezentanţii municipalităţii Allchim CO SA, firma care a bătut palma cu Primăria Constanţa pentru 25 de ani, reclamată (galerie foto+documente)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii