Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

ro

03 Dec, 2023 17:00 2478 Marime text
  • Asociații companiei Atelier Television SRL, Alin-Cezar Vintilă și Lucian Pascu, au decis în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor din 3 noiembrie 2023, retragerea din societate a primului dintre asociați
  • Retragerea lui Vintilă, director executiv în cadrul Direcției Logistice din Primăria Municipiului Constanța și fost consilier al primarului Vergil Chițac s-a făcut prin cesiunea la valoarea nominală a părţilor sociale, a celor 10 părţi sociale, a câte 10 lei fiecare, în valoare de 100 lei, pe care le deţine, către Lucian Pascu, care deține astfel întreg capitalul social total în valoare de 200 lei, împărţit în 20 părţi sociale a câte 10 lei fiecare
  • Atelier Television SRL a fost înființată în anul 2019, iar pe anul 2022 nu a raportat salariați, dar a avut o cifră de afaceri de 79.088 lei și un profit de 57.124 lei
  • Pascu mai apare în firma Atelier Media SRL unde deține 5.88% din acțiuni iar asociat majoritar este GVC Investment Company Limited cu sediul social în Cipru
  • În 2015,  omul de afaceri Gabriel Comănescu a demarat preluarea televiziunii de ştiri Dobrogea TV  printr-o compania deținută de Atelier Media SRL, administrată la acel moment de Alin-Cezar Vintilă
  • Vintilă figurează încă asociat unic și administrator în Aquaventura SRL
  • Firma este fondată în anul 2020, dar nu există date financiare raportate pentru cei doi an de activitate, potrivit www.termene.ro
  • Vintilă este membru în fundația Pontica Constanța, în Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța și în cadrul Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică
  • În calitate de director executiv al Direcției Logistice care se ocupă și de achizițiile publice ale municipalității,  Alin Cezar Vintilă are din iulie a.c. și calitatea de suspect într-un dosar de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA Constanța care vizează finanțarea rundei a treia a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcațiuni de viteză organizată pe repede-înainte în vara acestui an la Mamaia
 
 
 
 
Asociații companiei Atelier Television SRL, Alin-Cezar Vintilă și Lucian Pascu, au decis în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor din 3 noiembrie 2023, retragerea din societate a primului dintre asociați.
 
Retragerea lui Vintilă, director executiv în cadrul Direcției Logistice din Primăria Municipiului Constanța și fost consilier al primarului Vergil Chițac s-a făcut prin cesiunea la valoarea nominală a părţilor sociale, a celor 10 părţi sociale, a câte 10 lei fiecare, în valoare de 100 lei, pe care le deţine, către Lucian Pascu, care deține astfel întreg capitalul social total în valoare de 200 lei, împărţit în 20 părţi sociale a câte 10 lei fiecare.
 
Totodată, Vintilă s-a retras și din calitatea de administrator al societăii Atelier Television SRL care  va fi administrată şi reprezentată cu puteri depline, pe o perioada de 50 de ani de același Lucian Pascu.
 
Durata de funcţionare a societăţii este pe o perioadă nedeterminată.
 
Noul asociat unic al companiei a mai decis și schimbarea sediului social în municipiul Constanţa, Str. Ardealului nr. 10, bl. L32, sc. C, ap. 41, camera 1, potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu nr. 5.324 din data de 28 noiembrie 2023.
 
Atelier Television SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2019, iar pe anul 2022 nu a raportat salariați, dar a avut o cifră de afaceri de 79.088 lei și un profit de 57.124 lei. 
 
Compania desfășoară activitati de producție cinematografică, video și de programe de televiziune.
 
Noul asociat unic, Lucian Pascu mai apare în firma Atelier Media SRL unde deține 5.88% din acțiuni iar asociat majoritar este GVC Investment Company Limited cu sediul social în Cipru. Administratorul companiei este Camelia-Claudia Tivichic care mai administrează Vega Turism SA. Aceasta firmă figurează cu trei contracte din achiziții publice în perioada 2021-2022 potrivit www.termene.ro.

GVC Investment Company Limited este la rândul său asociat în Quasar Studio & Design SRL alături de Gina și Sandra-Elena Comănescu, soția și fiica afaceristului Gabriel-Valentin Comănescu.
 
Atelier Media SRL
 
Trebuie menționat faptul că fostul consilier personal al primarului Vergil Chițac, Alin - Cezar Vintilă, a mai deținut și funcția de director al Dobrogea Tv și administrator la Atelier Media SRL, unic administrator al Media Consulta Regie SRL, ulterior Dobrogea Media SRL.
 
Context:
 
În 2015,  omul de afaceri Gabriel Comănescu a demarat preluarea televiziunii de ştiri Dobrogea TV de la Mihai Craiu, cel care deţinea societatea Media Consulta Regie SRL din Constanţa. 

Media Consulta Regie SRL avea sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 284, clădirea C1. Societatea a fost înfiinţată în anul 2011. Asociat persoană juridică era Atelier Media SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, incinta Port, dana 34, camera 43B iar administratorul firmei a fost Alin-Cezar Vintilă (n.r. a renunțat la calitatea de administrator, după ce a acceptat să lucreze în cadrul Primăriei Constanța).
 
Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României în august 2015, Atelier Media SRL a decis schimbarea denumirii firmei, din Media Consulta Regie SRL, în Dobrogea Media SRL.
 
Totodată, Alin Cezar Vintilă mai figurează în prezent ca asociat unic și administrator în Aquaventura SRL.
 

Aquaventura SRL

Firma este fondată în anul 2020, dar nu există date financiare raportate pentru cei doi an de activitate, potrivit www.termene.ro.
 
Sediul social al firmei care desfășoară activități recreative și distractive n.c.a este pe strada M9, număr 23, din Mamaia-Sat, județul Constanța.
 
Vintilă este membru în fundația Pontica Constanța, asociat în Aquaventura SRL dar și membru în Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. Totodată. Totodată de când lucrează în Primăria Constanța are și calitatea de membru în cadrul Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică.
 
În calitate de director executiv al Direcției Logistice care se ocupă și de achizițiile publice ale municipalității,  Alin Cezar Vintilă are din iulie a.c. și calitatea de suspect într-un dosar de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA Constanța care vizează finanțarea rundei a treia a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcațiuni de viteză organizată pe repede-înainte în vara acestui an la Mamaia.

În comunicatul DNA se susține că finanțarea competiției sportive s-a realizat fără un contract, fără procedură de selecție publică și fără referat al compartimentului de specialitate. Printr-un protocol de colaborare între Municipiul Constanța, Club Sportiv Municipal Constanța și Federația Română de Yachting și partenerii acesteia (Union Internationale Motonautique și UIM Events SARL) au fost alocați de la bugetul local 1.728.000 lei (aproximativ 350.000 de euro) pentru organizarea evenimentului UIM XCAT World Championship Constanța 2023, în perioada 17-18 iunie 2023.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Declarații de avere Ce bunuri a declarat Alin Cezar Vintilă, director executiv în Primăria Constanța? (DOCUMENT)
 
Chițac, Talpeș și Vintilă, suspecți la DNA Constanța „Club Sportiv Municipal Constanța va executa în numele și pe seama Municipiului Constanța” (DOCUMENT)

Ultimul business, deschis la sfârșitul anului trecut. Afacerile viitorului consilier cu atribuții de comunicare al primarului Chițac


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii