Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:55 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă ANSVSA. Două produse alimentare, retrase din magazine. De ce s-a luat această decizie

ro

26 Aug, 2021 17:52 841 Marime text
  • Pe site-ul ANSVSA au fost publicate astăzi două alerte alimentare ce vizează produse comercializate în magazinul Lidl România. 

Potrivit ANSVSA, astăzi, 25.08.2021, producătorul sloven Mogota d.o.o. a anunţat că recheamă produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc” cu data de valabilitate minimă 31.12.2022.

Decizia a fost luată după ce în produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc “ al producătorului Mogota d.o.o., s-a depistat un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecințe nedorite asupra sănătății, precum schimbări ale dispoziției și oboseală. Din această cauză, clienții trebuie să ţină cont de rechemare și să nu consume produsul. Produsul în cauză, „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producatorului Mogota d.o.o. a fost comercializat în magazinele Lidl România.

„Din considerente de protecţie a consumatorului, Lidl România a reacţionat imediat şi a retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. Retragerea vizează exclusiv produsul „Mogota Ceai de cânepă 20buc“ al producatorului Mogota d.o.o. cu data de valabilitate minimă 31.12.2022. Producatorul Mogota d.o.o. îşi cere scuze pentru inconvenientele produse. Afisul va fi disponibil in toate magazinele Lidl Discount pana la data de 08.09.2021 “ - a mai transmis ANSVSA. 


De asemenea, Lidl România recheama imediat produsul „Vita D'or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml“ după ce s-a depistat un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Consumarea acestui produs poate avea consecințe nedorite asupra sănătății, precum schimbări ale dispoziției și oboseală. Din această cauză, clienții ar trebui să ţină cont de rechemare și să nu consume produsul.

„Produsul în cauză, „Vita D'or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml “ a fost comercializat în magazinele Lidl România. Din considerente de protecţie a consumatorului, Lidl România a reacţionat imediat şi a retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. Retragerea vizează exclusiv produsul „Vita D'or Ulei bio de canepa presat la rece 250ml“. Lidl România îşi cere scuze pentru inconvenientele create. Afisul va fi disponibil in toate magazinele Lidl Discount pana la data de 08.09.2021“ - a mai transmis ANSVSA. 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii