Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

ro

19 Feb, 2024 14:53 1019 Marime text
Sursa foto: Alis Avachian
  • Membrii Uniunii Armene din România (UAR), Sucursala Constanța s-au întrunit la finalul săptămânii trecute pentru alegerea în funcția de președinte al Sucursalei constănțene și de asemenea, pentru bilanțul și darea de seamă a activităților desfășurate anul trecut.
 
La eveniment au participat ca invitați Lucian Simion, președinte al UAR Tulcea și părintele Radu, preotul paroh al comunității de la malul mării, cel care a și binecuvântat întrunirea.
 
Fiind unicul candidat înscris anul acesta la alegeri, Liviu Merdinian a fost ales în unanimitate de voturi în funcția de președinte al Uniunii Armene din România, Sucursala Constanța, pentru următorii patru ani.
 
În cadrul evenimentului, s-au trecut în revistă activitățile desfășurate de sucursala uniunii pe parcursul anului trecut, acțiuni cu accent pus pe cultură, istorie și tradiție.
 
Președintele UAR Constanța, Liviu Merdinian, a subliniat încă o dată recunoștința pe care o poartă comunitatea armeană poporului român pentru deschiderea și sprijinul acordate încă de pe vremea când prima generație de armeni a poposit pe aceste meleaguri.
 
Pentru a marca colaborarea interetnică din spațiul dobrogean, Merdinian a citat din cartea „Constanța pitorească cu împrejurimile ei” de Ioan Adam, carte primită de acesta de la un prieten grec din București.

 

„Dobrogea a fost valul predestinat prin care s-a scurs sălbăticia și năvala barbarilor. În zadar s-au încercat romanii s-astupe și să întărească pârleazul acesta înșirând cetăți pe margini și ridicând valuri gigantice, căci hamzalele ferecate tot s-au rupt la urmă și s-au desfăcut de bătaia valurilor și furia torentelor gonite de dinapoi. Nici un alt colț de lume nu te poate îndemna mai mult la astfel de gânduri ca Dobrogea. Trecutul se detramă ca o pânză veche...” , a citit în încheiere Liviu Merdinian.

 
Citește și
S-a arborat steagul armenesc și la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii