Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare Exercițiu pentru utilizare echipamente de intervenție în caz de poluare marină (FOTO)

ro

15 Sep, 2023 19:06 814 Marime text

În perioada 13-14 Septembrie 2023 a avut loc un eveniment de importanţă majoră pentru activitatea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.), pentru răspuns şi cooperare în caz de poluare maritimă cu hibrocarburi şi anume:

Exerciţiu pentru utilizarea echipamentelor de intervenție în caz de poluare marină cu hibrocarburi la Marea Neagră, echipamente puse la dispoziție de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA), transmit reprezentanții ARSVOM. 

Evenimentul s-a desfășurat în două etape, în zilele de 13 și 14 septembrie 2023 și a implicat atât pregătire teoretică cât și instruire practică, pe mare.
Cursul s-a desfășurat sub coordonarea instructorilor desemnați din partea Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă (EMSA), a reprezentanților Autorității Navale Romane (ANR), respectiv reprezentanți ai Centrului Maritim de Coordonare (MRCC).

Partea teoretică a avut loc în data de 13  septembrie 2023 și a fost sub forma unui curs de prezentare și explicarea specificațiilor tehnice a echipamentelor, necesare pentru intervenție în caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Potrivit sursei citate, cei patru instructori reprezentanți ai Agenției Europene pentru Siguranța Maritimă (EMSA) – serviciul de asistență EAS din Varna (Black Sea Equipment Assistance Stockpile) au participat cu trei echipamente de intervenție la depoluarea marină și anume NOFI Current Buster 4 – un sistem combinat de recuperare hidrocarburi, LSB 100 H - o barjă de stocare gonflabilă și RO-trawl 1500 DESMI – un sistem de recuperare hidrocarburi.

În data de 14 septembrie 2023, angajații Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare au participat la un stagiu de instruire practică pe mare.
Forțele implicate din partea A.R.S.V.O.M au fost navele R/M HERCULES și R/M BRIZO, nava SAR PHOENIX precum și angajați din cadrul GRUP SCAFANDRI.
Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea instructorilor desemnați din partea EMSA și reprezentanților ANR – MRCC, prezenți la bordul remorcherului Hercules pe toată durata desfășurării exercițiului practic.

Pentru eficientizarea unei intervenţii în caz de poluare cu hidrocarburi pe mare, aceste exerciţii practice au avut drept scop corelarea echipamentelor de intervenţie cu modul de aplicare a personalului navigant şi familiarizarea acestora cu procedura de intervenţie și cu modul corect de participare la operaţiuni de depoluare.


foto: ARSVOM 


Citește și: 

ARSVOMOperațiune de salvare în rada exterioară Sulina! Ce s-a întâmplat (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii