Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AFDPR filiala Constanța își exprimă consternarea și indignarea față de achitarea de către Curtea Supremă a celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu

ro

31 Jul, 2023 15:29 1029 Marime text
Luand act de achitarea de către Curtea Supremă a celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu, AFDPR filiala Constanța îți exprimă consternarea și indignarea față de această gravă eroare judiciară.

Consecvenți obiectivelor Asociației, printre care «restabilirea adevărului istoric cu privire la trecutul comunist și traducerii în justiție a celor vinovați de crime împotriva poporului român”, susținem inițiativa unor personalități, istorici, parlamentari și reprezentanți ai IICCMER privind promovarea unei căi extraordinare de atac pentru anularea acestei decizii nedrepte.

Actul de injustiție comis contravine ideii de justiție în România, constituie o lovitură dată memoriei victimelor regimului comunist și fundamentelor morale ale societății prin protejarea și legitimarea, de fapt, a fostei Securități.

Pătarea amintirii unui om care a trăit într-o dictatură inumană și care, în calitate de inginer constructor, nu a făcut decât să semnaleze și să condamne stoparea - în 1985 - a consolidării clădirilor afectate de cutremurul din 1977 și renovarea acestora, fiind arestat ca deținut de drept comun(!), este inacceptabilă.

Acest trist eveniment care aduce aminte că în cei 34 de ani de libertate și democrație (!?), doar 2 torționari au fost trași la răspundere pentru crimele regimului comunist, confirmă un sistem de justiție tributar unui regim totalitar și declinul, ce pare ireversibil, al societății românești...
 
 
                                                                                             Președinte
                                                                                         Mihai Șerpoianu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii