Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Foștilor Detinuți Politic - filiala Constanța își va alegea noua conducere, sâmbătă, 1 iulie 2023

ro

16 Jun, 2023 11:21 1336 Marime text


Comisia de organizare a alegerilor pentru Comitetul de conducere și a Președintelui Asociației Foștilor Detinuți Politic - filiala Constanța, reconvoacă Adunarea Generală a filialei pentru data de 1 iulie, ora 10, la Muzeul de Arheologie din Constanța (Piața Ovidiu).
 
Anunțul a fost făcut pe contul de Facebook al Asociației Foștilor Deținuți Politic din România - Filiala Constanța (AFDPR).
 
Conform anunțului, la adunare pot participa membrii cotizanți ai filialei, iar legitimarea se face cu carnetul de membru.
 
Presa are acces pe toata durata lucrărilor.
 
Amintim că Filiala Constanța a Asociației Foștilor Deținuți Politici din România a fost condusă timp de 23 de ani de Paul Andreescu (decedat în noiembrie 2022).
 
La data de 9 martie 2022, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944 - 1989, Paul Andreescu a primit titlul de cetățean de onoare al județului Constanța.
 
Paul Andreescu a fost arestat pe 6 noiembrie 1956 și condamnat politic la 5 ani de închisoare corecţională pentru „uneltire contra ordinii sociale”.
 
A fost închis la Constanţa, Jilava, Gherla, Periprava, Strâmba, Stoeneşti, Grădina, Salcia și a fost eliberat la 4 noiembrie 1961, însă cu domiciliu forțat în comuna Rubla, raion Brăila, regiunea Galați.
 
Paul Andreescu a avut un protect de suflet pentru care timpul nu a mai avut răbdare să-l vadă realizat!
 
Este vorba despre „Muzeul în aer liber“ - închinat deținuților politic exterminați de regimul comunist la lucrările canalului Dunăre - Marea Neagră, între anii 1949 – 1953.
 
„Muzeul în aer liber” a fost inaugurat joi, 25 mai 2023, la Memorialul Poarta Albă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Momente emoționante la Poarta Albă, la inaugurarea „Muzeului în aer liber”, închinat deținuților politic exterminați de regimul comunist (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii