Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacere nouă pentru Jean Paul Tucan. Și-a făcut propriul Oil Terminal

ro

03 May, 2023 11:19 5888 Marime text
  • Compania a intrat in portofoliul J.T. Grup Oil SA, respectiv a acționarului majoritar Jean Paul Tucan, în luna februarie a.c.
 
 
Jean Paul Tucan a preluat Astra Oil Prod SRL prin J.T. Grup Oil SA, prin cumpărarea părților sociale pentru suma de un milion de euro. Totul s-a petrecut în prima parte a anului 2023, conform deciziilor afișate în Monitorul Oficial al României. După preluarea părților sociale, Astra Oil Prod SRL a deventi JT Oil Terminal Constanța SRL.
 

Proprietăți imobiliare J.T. Grup Oil SA

 
J.T. Grup Oil SA deține patru proprietăți imobiliare unde sunt declarate și puncte de lucru, respectiv în Incinta Baza Sportivă Badea Cârțan, pe bulevardul Aurel Vlaicu (Lot între str. Ștefăniță Vodă și Stadionului), Năvodari, DJ 226, zona rezervoare RAJA, Năvodari, str. M20 nr. 49D și Constanța, I.C. Brătianu nr. 50.
 
Societatea mai desfășoară activități la punctele de lucru din Costinești, contract de închiriere - Lacul Costinești și cale de acces pe malul lacului, intravilan Costinești, Mamaia - zona Hotel Delta, cuveta lac Siutghiol (contract închiriere), Portul Midia -  contract de asociere în participațiune.
 
Exercițiul financiar 2021 înregistrează cifră de afaceri de peste 35 de milioane de euro, profit de aproximativ 1,5 milioane de euro și 35 de angajați.
 
 

J.T. Oil Terminal Constanța SRL, fostă Astra Oil Prod SRL


bulevardul Mamaia nr. 251-253
 
Compania a intrat in portofoliul  J.T. Grup Oil SA, respectiv a acționarului majoritar Jean Paul Tucan, în luna februarie a.c.
 
Societatea Astra Oil Prod SRL s-a înființat în vara lui 2010, cu sediul în Ploiești, jud. Prahova, și i-a avut ca asociați fondatori pe constănțenii Petrică Buduru și seniorul Busuioc Manda (n. 1932) asociat majoritar, care s-a și retras din societate la doar două luni de la înființare.
 
Petrică Buduru a schimbat sediul social în anul 2012 pe bulevardul Mamaia nr. 251-253, Constanța și l-a desemnat administrator pe Bădiceanu Costel. Anul următor deschide punct de lucru în Brăila, Stație Peco zona de trecere BAC-DN22, iar compania Astra Oil Prod SRL prin asociat Petrică Buduru vinde păcură, alături de SC OMV Petrom SA către Electrocentrale București SA (Mof. 5529/23.10.2013).
 
În aprilie 2020, în plină pandemie, Petrică Buduru, în calitate de asociat, încheie un contract de închiriere cu Administrația Porturilor Maritime Constanța, iar în septembrie același an revocă mandatul de administrator al lui Bădiceanu Costel și preia funcția. În aprilie anul următor îl cooptează ca asociat pe Ciprian Hanganu, în procente egale.
 
Asociații Astra Oil Prod SRL, Petrică Buduru și Ciprian Hanganu, hotărăsc la începutul anului 2023 majorarea capitalului social cu suma de 2.261.980 lei din sume certe, lichide și exigibile, creditate în contul societății. Majorarea de capital are ca urmare schimbarea radicală a procentelor asociaților, respectiv Petrică Buduru devine asociat majoritar cu 80,27%, respectiv 1.815.720 lei și Ciprian Hanganu cu 19,73%, respectiv 446.260 lei.
 
Urmează tranzacția părților sociale către  J.T. Grup Oil SA reprezentată de acționar majoritar Jean Paul Tucan.
 

Tranzacție de un milion de euro între Tucan ca reprezentant și Buduru/Hanganu

 
Jean Paul Tucan, ca acționar majoritar al J.T. Grup Oil SA, a achitat peste un milion de euro, în luna februarie a.c.  contravaloarea părților sociale deținute de către Petrică Buduru (842.820 euro contravaloarea a 181.582 părți sociale) și Ciprian Hanganu (207.180 euro contravaloare a 44.636 părți sociale) în societatea Astra Oil Prod SRL (Mof. 1252/16.03.2023), actualmente J.T. Oil Terminal Constanța SRL.
 
Societatea  a încheiat în aprilie 2020 un contract de închiriere cu Portul Constanța, Parcela 51, NC 222953, respectiv CNAPM 07399/29.04.2020 valabil până în anul 2030, unde desfășoară activitate comerț cu ridicata. J.T. Grup Oil SA prin acționar majoritar Jean Paul Tucan a hotărât schimbarea sediului social în Năvodari, bulevardul Năvodari nr. 1.
 
Despre JT Grup Oil SA
 
Societatea JT GRUP OIL SA s-a înființat în anul 2001 la Slobozia, iar din anul 2010 are sediul social declarat în Constanța.

 
Acționarul majoritar al societății, cu 99%, este Jean Paul Tucan, politician și afacerist cunoscut, iar procentul de 1% este deținut de către Aldea Bogdan-Florin, care este și președintele consiliului de administrație, alături de Tucan Alexandra Maria și Dublea Andreea Elena.

 
Societatea J.T. GRUP OIL SA deține integral capitalul social al societății J.T. Oil Terminal Constanța SRL și au același obiect de activitate, comerț cu ridicata al  combustibililor solizi, lichizi și gazoși inclusiv Import-Export.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Jean Paul Tucan, un milion de euro prin programul IMM Invest Plus
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii