Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adoptă un câine, salvează o viață! Adopția unui câine, o alegere empatică, cu multiple beneficii

ro

23 Nov, 2023 21:12 915 Marime text



 
  • Echipa Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și Primăria Constanta, se implică în mod constant în astfel de campanii de adoptare a câinilor fără stăpân.
 
Adopția unui câine dintr-un adăpost în locul cumpărării acestuia de la un crescător reprezintă nu doar o decizie etică, ci și o alegere care aduce numeroase beneficii atât pentru animal, cât și pentru adoptator și comunitatea din care acesta face parte.
 
Această practică nu este doar un act de compasiune, ci și o modalitate de a contribui la rezolvarea problemei suprapopulării câinilor fără stăpân și la îmbunătățirea condițiilor de trai ale acestora.
 
Un aspect fundamental al adopției unui câine din adăpost este salvarea vieții unui animal care, altfel, s-ar confrunta cu un viitor incert sau chiar cu eutanasia. Adăposturile sunt adesea supraaglomerate, iar adopția unui animal reprezintă o eliberare pentru acesta, deschizându-i calea către o casă și o familie iubitoare și responsabilă. Adopția oferă câinelui șansa de a-și găsi o familie devotată și de a se bucura de o viață plină de iubire și atenție, așa cum merită toate ființele.
 
Înainte de a decide să adoptați un câine, este important să luați în considerare resursele și responsabilitățile asociate cu îngrijirea unui animal de companie. Cu o abordare responsabilă, relația cu un câine poate aduce multe bucurii și beneficii atât pentru voi, cât și pentru animal.
 
 
 Citește și
Doi căței și-au găsit familia mult dorită. Care sunt obligațiile legale în cazul preluării unui câine
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii