Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adolescentă de 14 ani din Constanța suspectată de mai multe înșelăciuni prin metoda Accidentul. Cum acționa suspecta

ro

04 Aug, 2017 16:21 1739 Marime text
La data de 04.08.2017, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpata (în vârstă de 14 ani) reţinută A.N., cercetată pentru săvârşirea a a cinci infracţiuni de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 din C.pen. şi o infracţiune de tentativă la înşelăciune, prev. de art. 32 alin. 1 din C. Pen. rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 din C.pen., toate cu aplic. 113 şi urm. din C. Pen. şi art. 38 alin. 1 din C.pen.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatei faptul că:

La datele de 03.07.2017, 07.07.2017, 15.07.2017,  împreună cu suspecta C.M, s-a deplasat la adresele de domiciliu ale persoanelor vătămate M.A, C.G., D.I, C.V. şi C.A. şi prezentându-se drept ,,secretara domnului avocat” sau „secretara domnului procuror”, a menţinut starea de eroare în care acestea se aflau persoanele vătămate referitor la implicarea într-un accident rutier a unor persoane apropiate, obţinând în mod injust mai multe sume de bani, înlesnind astfel comiterea infracţiunilor de înşelăciune de către persoane rămase neidentificate până în prezent, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 43.500 lei.

De asemenea, la data de 07.07.2017, împreună cu suspecta C.M., cu intenţie, s-a deplasat la adresa de domiciliu a persoanei vătămate P.T. şi prezentându-se drept ,,asistentă”, a menţinut starea de eroare în care aceasta se afla referitor la implicarea într-un accident rutier a unei persoane apropiate, încercând să obţină în mod injust suma de 12.000 lei, înlesnind astfel comiterea infracţiunii de înşelăciune de către persoane rămase neidentificate până în prezent.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii