Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:22 13 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul Ciuceanu, maestru de ceremonii. Vânzări-cumpărări de acţiuni între acţionarii firmelor Mobitom şi Five-Holding

ro

08 Oct, 2019 00:00 859 Marime text
Consiliul de Administraţie al SC Mobitom - SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru data de 7 noiembrie 2019, la sediul societăţii. Potrivit ordinii de zi, CA-ul Mobitom urmează să aprobe cumpărarea de la acţionarul Ionuţ Oancea a unui număr de 7 acţiuni şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3,5%, cumpărarea, de la acţionarul Rareş Dristaru-Oancea, prin curator, a unui număr de 7 acţiuni şi a unei cote de participare la beneficii şi pierderi de 3,5%, cumpărarea, de la acţionarul Oana Dristaru-Oancea, prin curator, a unui număr de 7 acţiuni şi a unei cote de participare la beneficii şi pierderi de 3,5%, aprobarea achiziţionării de către Mobitom, prin cumpărare, de Ia acţionarul Alexandru Oancea a unui număr de 7 acţiuni şi a unei cote de participare la beneficii şi pierderi de 3,5%.
 
CA-ul Mobitom este chemat să aprobe şi împuternicirea administratorului Valentin Ciuceanu ca în numele societăţii să voteze în cadrul Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor Five-Holding SA, prin exprimarea unul vot „pentru” punctele înscrise pe ordinea de zi, vânzarea-cumpărarea unui număr de 28 de acţiuni, pe care acţionarii Ionuţ Oancea, Dristaru-Oancea Rareş, Dristaru-Oancea Oana  şi Alexandru Oancea le deţin în cadrul Five-Holding SA.
 
Totodată, Ciuceanu va fi împuternicit ca în numele societăţii să negocieze în mod direct cu acţionarii în ceea ce priveşte preţul de vânzare al acţiunilor şi modalitatea de achitare a preţului.
 
Potrivit informaţiilor apărute în Monitorul Oficial, în situaţia neîndeplinirii condiţiilor de validitate Ia prima convocare, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor va avea loc, cu aceeaşi ordine de zi, în data de 8 noiembrie 2019, ora 15.00, Ia sediul societăţii.
 

Mobitom SA în datele Registrului Comerţului

 
Mobitom SA a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei, fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence. A reabilitat Parcul Arheologic din centrul oraşului şi în prezent derulează lucrări pentru finalizarea  Pasajului Cumpenei.

Firma a fost controlată de Gheorghe Oancea (care a decedat în 2013), ce avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Asociat persoană fizică este SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorul firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi  părţi componente ale structurilor metalice, este Valentin Ciuceanu.
 

Five-Holding SA, în datele Registrului Comerţului

 
Firma a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Five-Holding SA a fost înfiinţată de defunctul Gheorghe Oancea, unul dintre mentorii fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni la purtător.
 
Five-Holding SA este controlată de Cypress Capital Management (Romania) LTD, cu sediul în Cipru, cu 86% din capitalul social, Oancea Ionuţ, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Rareş, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Oana, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Oancea Alexandru, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social).
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii Five-Holding SA din data de 9.08.2018 a decis revocarea din funcţia de administrator şi membru în Consiliul de Administraţie a lui Gabriel Culea şi a lui Victor Fedul. De asemenea, Adunarea Generală a Acţionarilor i-a numit în funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie, pe o perioadă de patru ani, pe Valentin Ciuceanu şi Oana Olivia Nechita.

Adunarea Generală a Acţionarilor a stabilit remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie la suma de 5.000 de lei net/an.
Adunarea Generală a Acţionarilor a împuternicit Anirva Manager SRL, prin reprezentant permanent Ciuceanu Valentin, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, să semneze actul constitutiv actualizat al Five-Holding SA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii