Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Națională Apele Române Autoritățile au identificat 50 de zone de îmbăiere la Marea Neagră și la Tulcea

ro

12 Jul, 2021 14:31 1345 Marime text
  • La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere.
  • 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca). 
Odată cu creșterea temperaturilor și a disconfortului termic, puteți practica înotul sau vă puteți scălda doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum și în spațiile special amenajate pentru aceste activități.  

„Respectați atenționarea «Scăldatul interzis» inscripționată pe digurile și lacurile de acumulare aflate în administrarea Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA), subunități ale Administrației Naționale Apele Române (ANAR)”, informează Apele Române pe pagina de Facebook. 


La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca). 

Autoritățile de sănătate publică sunt instituțiile publice ale statului care monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere. Ministerul Sănătății publică anual raportul acestor zone, afișat pe site-ul Agenției Europene de Mediu. 

„Fiți responsabili și nu ignorați avertismentele!”, transmite ANAR

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii