Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația locală din Limanu, acuzată de nerespectarea procedurii de licitație a serviciului de iluminat public de o firmă care acționa și la Constanța în mandatele lui Mazăre. Ce a decis CNSC

ro

10 Apr, 2020 00:00 2536 Marime text

Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 565 din 08.04.2020 la contestația nr. 111/17.03.2020, înregistrată de SC Flash Lighting Services SA, cu sediul în str. Constantin Noica nr. 173A, sector 6, București, reprezentată legal de Dan Ovidiu Vâtejelu, privind procedura simplificată pentru atribuirea contractului „delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului de iluminat public din comuna Limanu”, cu data-limită de depunere a ofertelor 10.04.2020, organizată de comuna Limanu, cu sediul în str. Castanului nr. 32, comuna Limanu, județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă. Societatea contestatoare a solicitat remedierea documentației de atribuire și obligarea autorității la decalarea termenului de depunere a ofertelor, precum și la plata cheltuielilor de judecată. Ulterior, a solicitat și suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea contestației sale, cerere respinsă de Consiliu ca nefondată, prin încheierea nr. 587/C8/469/30.03.2020. Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis să admită contestația SC Flash Lighting Services SA nr. 111/17.03.2020, în limita considerentelor de mai sus, și obligarea autorității contractantă, comuna Limanu ca, în termen de cel mult douăzeci de zile de la data primirii prezentei decizii, să remedieze cerințele documentației de atribuire, astfel cum rezultă din considerentele expuse. Actul de remediere va fi adus la cunoștința operatorilor economici de către autoritatea contractantă, prin publicarea lui în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, de îndată ce va fi adoptat, înainte de data-limită de depunere a ofertelor, cu prelungirea în mod corespunzător a perioadei de depunere a ofertelor. Dacă aceste măsuri nu vor putea fi publicate înainte de data-limită de depunere a ofertelor, autoritatea va proceda la anularea competiției. CNSC a respins capătul de cerere al contestatoarei SC Flash Lighting Services SA de obligare a autorității la plata cheltuielilor ocazionate de formularea contestației.
Facem mențiunea că și primăria municipiului Constanța a închiriat de la societatea SC Flash Lighting Services SA instalații de iluminat ornamental pentru sărbători și i-a încredințat un contract de mentenanță pentru serviciul de iluminat public. Flash Lighting Services este un mai vechi client al Primăriei Constanța, încă de pe vremea când aceasta era condusă de Radu Mazăre. În anul 2001, alături de o altă societate din capitală, SC Luxten Lighting Company, a câștigat licitația de reabilitare a sistemului public de iluminat din municipiu. În 2008, Flash Lighting Services a asigurat ornamentele de iluminat pe perioada sărbătorilor, iar în 2011 a câștigat o licitație de întreținere a sistemului public de iluminat.
 

Despre SC Flash Lighting Services SA

Firma înființată în anul 2001 are sediul social în București Sectorul 6, un capital social subscris de 100.000 de lei, integral vărsat. Acționari persoane juridice sunt SC Flash Trading House SRL, Flash Enterprises SRL, Flash International Grup Impex SRL și acționari persoane fizice - Crina Simona Sandu - decedată la 19.05.2014 și Bogdan Gabriel Sandu, care are și calitatea de administrator. Domeniul de activitate al societății constă în lucrări de instalații electrice.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii