Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații de fraudă în organizarea concursului pentru funcția de director al Agenției Naționale Antidrog. Precizările Ministerului Afacerilor Interne

ro

21 Sep, 2023 11:07 945 Marime text
Foto: UnsplashAvând în vedere informațiile apărute în spațiul public privind acuzațiile de fraudă la organizarea concursului pentru funcția vacantă de director al Agenției Naționale Antidrog, Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne face mai multe precizări. 

Astfel, potrivit MAI, în procesul de organizare și desfășurare a concursului au fost respectate toate cerințele legale.

Mai exact, anunțul pentru organizarea concursului a fost postat pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne în data de 30.08.2023, fiind trecute toate condițiile necesar a fi îndeplinite de candidați pentru înscriere.

„Facem precizarea că cerințele solicitate sunt în conformitate cu atribuțiile postului și cu legislația incidentă în vigoare.

În data de 13.09.2023 a fost organizată proba de testare psihologică, susținută de doi candidați înscriși și promovată de cele două persoane.

Proba de testare a cunoștințelor a fost organizată în data de 20.09.2023, ambii candidați fiind prezenți.

Această probă a fost înregistrată audio-video și a fost susținută de cei doi candidați în prezența unui reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor și a unui reprezentant al structurii de resurse umane de la Agenția Națională Antidrog“ - au mai precizat reprezentanții MAI.


Toate aceste măsuri au fost adoptate pentru a se asigura transparența în procesul de selecție a candidaților și susținere a concursului.

„Precizăm că, așa cum organizația profesională a polițiștilor a avut un reprezentant care a asistat la desfășurarea concursului, orice organizație sindicală reprezentativă la nivelul instituției noastre putea nominaliza un reprezentant care să asiste, în calitate de observator, la modul de derulare a probei, fapt valabil pentru orice concurs desfășurat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne respinge acuzațiile formulate privind organizarea concursului, acuzații pentru care autorul articolului nu a prezentat nicio dovadă.

De asemenea, facem precizarea că orice candidat, în situația în care se consideră nedreptățit, are posibilitatea să depună contestație în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.Totodată, precizăm că, în situația în care o terță persoană are informații despre producerea unor fapte de natură a constitui infracțiuni, se poate adresa unității de parchet competente“ - au mai precizat reprezentanții MAI

Citește și: 

Știri ConstanțaBărbat reținut pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii