Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2

ro

15 Feb, 2021 10:02 1187 Marime text

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
 
Peste 8.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 808 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.
 
Au fost efectuate peste 65.000 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.
 
În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.437 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei.
 
În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.
 
Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.
 
Exemple:
 
La data de 14 februarie 2021, polițiștii au identificat o locație, în municipiul Brașov în interiorul căreia au fost depistate 201 de persoane ce participau la un eveniment privat, fără a fi respectate măsurile de protecție individuală și cele privind diminuarea impactului riscurilor, conform legii.
 
Polițiștii au legitimat toate persoanele, fiind identificat și organizatorul evenimentului privat, toate persoanele în cauză fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. 
 
În urma intervenției polițiștilor, evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că locația prezenta caracteristicile unui club, iar pentru a pătrunde în locație și a participa la eveniment, se solicita o taxă de intrare.
 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că toate activitățile comerciale derulate se desfășurau în afara cadrului legal, sens în care au fost confiscați 7.800 lei și au fost ridicate mai multe băuturi alcoolice și nealcoolice, în valoarea de aproximativ 10.000 lei.
 
Totodată, organizatorii au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea continuării verificărilor și stabilirii întregii situații de fapt.
 
Tot ieri, polițiștii din cadrul I.P.J. Prahova au depistat 96 de persoane care participau la o petrecere organizată la un restaurant din localitatea Băltești.
 
Toți participanții au fost sancționați contravențional, iar administratorul societății a fost sancționat cu amenda de 6.000 lei conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Ieri, polițiști din cadrul I.P.J. Bihor au întrerupt un eveniment privat (botez) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Aușeu, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private.
 
În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau 27 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști.
 
Administratorul societății comerciale respective a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii