Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea braconajului piscicol în județul Tulcea. Ce au constatat polițiștii (GALERIE FOTO)

ro

04 Nov, 2023 11:44 750 Marime text
Sursă foto: IGPR
  • În perioada 21 - 29 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol.
 
În perioada 21 - 29 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Astfel, au fost desfășurate 2 acțiuni și efectuate 11 controale, 7 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.
 
Totodată, au fost legitimate 10 persoane, fiind verificate 4 ambarcațiuni. Au fost constatate 7 infracţiuni prevăzute de OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.
 
De asemenea, au fost indisponibilizate peste 860 de kilograme de pește, din diferite specii, 166 de unelte de pescuit, două autoturisme, două ambarcațiuni, două motoare de ambarcațiune și două rezervoare pentru motor.
 
Valoarea bunurilor confiscate este estimată la 82.000 de lei.
 
Astfel, polițiștii au constatat 7 infracțiuni prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
Exemple:
 
1. La data de 23 octombrie 2023, pe strada Dunării, în localitatea Dunăvățu de Jos, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat un bărbat, în timp ce deținea 69 de kilograme de pește proaspăt, de diferite specii (50 de kilograme de caras, 4 kilograme de lin și 15 kilograme de știucă), fără a deține documente legale de proveniență.
 
Autoturismul în care se afla peștele a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.
 
Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal.
 
2. La data de 24 octombrie 2023, pe canalul Mustaca, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat doi bărbați, care se deplasau cu o ambarcațiune echipată cu motor.

Existând bănuiala rezonabilă că aceștia ar fi desfășurat activități de braconaj piscicol, polițiștii au verificat ambarcațiunea, fiind descoperite 6 unelte de pescuit tip setcă din fir textil, în care erau capturate 133 de kilograme de pește proaspăt din diferite specii.
 
În urma verificărilor, a reieșit că cele două persoane nu erau autorizate pentru activitatea de braconaj piscicol, iar ambarcațiunea nu era licențiată.
 
Ambarcațiunea, motorul, rezervorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
 
Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.
 
În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal.
 
3. La data 26 octombrie 2023, pe lacul Gorgova, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat în flagrant delict un bărbat, cu o ambarcațiune echipată cu motor, în timp ce pescuia comercial cu 6 unelte de pescuit tip setcă din fir textil, având capturate 72 de kilograme de pește din specia caras.
 
Activitatea de pescuit cu unelte tip setcă este interzisă în această perioadă, conform Ordinului Comun nr. 10/235 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului.
 
Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
 
Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare, în cauză fiind întocmit un dosar penal.
 
4. La data de 29 octombrie 2023, în localitatea Sinoe, județul Constanța, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat trei bărbați, în timp ce transportau în portbagajul autoturismului 5 saci, ce conțineau 15 plase de tip setcă monofilament și o plasă din fir textil, interzise la deținere, precum și 31 de kilograme de pește proaspăt, din specia caras.
 
În urma verificărilor, a reieșit că persoanele depistate ar fi pescuit cantitatea de pește cu unelte de pescuit descoperite în zona lacului Sinoe.
 
Autoturismul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.
 
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Garda de Coastă: 83 kilograme de pește provenit din braconaj și 481 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră la Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii